Schimbari majore pentru salariati. Anuntul premierului Citu

Florin Citu, premierul Romaniei, a anuntat ca doreste ca angajatii la stat sa fie rasplatiti in functie de performanta fiecaruia. Astfel, Guvernul are in lucru schimbari majore pentru salariile bugetarilor.

De asemenea, premierul a cerut eliminarea anumitor sporuri, asa cum este cel de calculator.

Florin Citu spune ca a gasit sporuri despre care nici nu stia ca exista la stat.

”Am descoperit sporuri despre care nu stiam ca exista Cea mai importanta modificare este sa faci legatura intre perfomanta si venit. Sporurile azi sunt date dupa ureche. Vom introduce criterii de performanta. Sporurile le vom lega de performanta”, a declarat premierul Florin Citu.

Premierul a declarat despre sporurile date pentru conditii vatamatoare – ca de exemplu, lucrul la calculator, ca urmeaza sa dispara.

Publicitate

”Conditiile vatamatoare sunt lucruri pe care noi le facem zi de zi…sa scrii la calculator. Vor disparea. Anul acesta vom incepe cu o limitare si de anul viitor vom aseza lucrurile.

Sporurile sunt bune, dar doar atunci cand sunt legate de criterii de performante. (…) Cheltuielile de persoanal s-au dublat. Trebuie sa reasezam economia Romaniei”, a declarat Citu, potrivit digi24.ro.

Citeste si articolul :   Dacian Ciolos, prima declaratie dupa demiterea Guvernului Citu: "O tara intreaga a stat blocata"

Momentan, masura nu este in vigoare. Executivul are pe masa de lucru modificari la legea salarizarii astfel incat angajatii de la stat sa fie platiti in functie de performanta. Deci, adica sporurile vor fi acordate in functie de activitatea pe care o au si de calitatea muncii.

Legea salarizarii in vigoare prevedea ca sporurile, primele si compensatiile nu pot depasi pragul de 30% din salariul de baza. In acest an, atat salariile, cat si sporurile bugetarilor au fost inghetate la nivelul din decembrie 2020.

Pentru Companiile de stat, premierul Florin Citu vrea sa reduca salariile si numarul celor care sunt in consiliile de administratie.

”Reforma va include si sistemul de salarizare. Ar trebui sa reducem numarul celor din consilile de administratie. Eu am vrut sa reduc salariile la CEC si EximBank cand am fost ministru al Finantelor si am fost blocat de sistem. Nu renunt”, a mai spus Citu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.