Doliu in televiziunea din Romania. S-a stins o mare realizatoare

Doliu in televiziunea din Romania. Luminita Constantinescu, realizator de emisiuni de televiziune si radio, a decedat miercuri, 20 ianuarie in spital. Femeia se afla internata de aproximativ 3 saptamani si a pierdut lupta cu boala.

Luminita Constantinescu a decedat

Luminita s-a stins din viata la varsta de 71 de ani. Anuntul decesului celebrului om de televiziune a fost facut de Opera Nationala Bucuresi, unde si-a desfasurat o mare parte din activitate.

Publicitate

“Cu profunda tristete, Opera Nationala Bucuresti se desparte astazi de unul dintre cei mai importanti critici muzicali ai scenei lirice romanesti, doamna Luminita Constantinescu. (…) Prima scena lirica a tarii isi exprima imensul regret, eterna consideratie si transmite sincere condoleante familiei’, scrie in mesajul postat pe pagina de Facebook a ONB.

Luminita Constantinescu a realizat numeroase cronici si critici muzicale pentru cele mai importante spectacole de opera atat din tara, cat si din strainatate, prin care s-a remarcat de-a lungul carierei sale.

Publicitate

Luminita Cinstantinescu a organizat numeroase concerte cu public, cicluri radiofonice (‘Biografii muzicale’, ‘Seara de opera’), portrete TV ale unor personalitati marcante precum: Viorica Cortez, Angela Gheorghiu, Leontina Vaduva, Ruxandra Donose, Nicolae Herlea, Ludovic Spiess, filme de opera – ‘Cenusareasa’, de G. Rossini si ‘Paiate’, de R. Leoncavallo si a fost producatorul emisiunilor ‘Placido Domingo in Romania’, ‘Cele trei soprane’, ‘Tenorul secolului la Bucuresti – Luciano Pavarotti’.

Citeste si articolul :   Iohannis, prima declaratie dupa revocarea ministrului Finantelor

Potrivit bunei sale prietene, Mihaela Dobos, directorul fondator Radio Romania Muzical, Luminita se afla internata in spital de pe data de 30 decembrie, iar pe 20 ianuarie si-a dat ultima suflare.

„Era internata in spital din 30 decembrie si s-a prapadit in aceasta dimineata. Pentru mine a fost nu numai o colega, a fost prietena mea cea mai buna. Am stat in camin impreuna pana in clipa in care ea s-a casatorit si a plecat cu sotul ei. Am ramas insa la fel de bune prietene in toata aceasta perioada.

Adica din 1967, cand ne-am cunoscut la admitere la Conservator, si pana acum, in ultima clipa. A fost una dintre cele mai bune colaboratoare pe care le-a avut Radioul. Vorbesc despre perioada in care a trecut in televiziune, pentru ca primii ani i-a petrecut in radio, alaturi de mine.”, a declarat Mihaela Dobos pentru Agerpres.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.