Unde a copilarit Florin Citu: „Venea cu vacile lu´ ma-sa mare pe islaz”

Premierul Romaniei, Florin Citu, a copilarit in satul Tulei – Campeni, din comuna Golesti, judetul Valcea. Localitatea se afla la circa 20 de km departare de Ramnicu Valcea, pe drumul spre Curtea de Arges.  Este un sat cu case rare, raspandite pe dealuri, inconjurate de livezi si pasuni. Aici este locul in care au trait bunicii materni si unde a copilarit Florin Citu alaturi de fratele sau.

Seful Guvernului a mostenit, potrivit declaratiei sale de avere, impreuna cu fratele sau, prin donatie, casa bunicilor, o gospodarie frumoasa in stil romanesc, care a fost  renovata. Aceasta se afla  amplasata in varf de deal.  Localnicii spera ca in sfarsit, dupa ce Florin Citu a devenit premier al Romaniei, au o sansa sa nu mai inoate prin noroaiele pana la genunchi, cand drumurile devin impracticabile din cauza precipitatiilor, si nici sa aduca apa in butoaie de la baza dealurilor. Si ai spera ca nu vor mai deceda sau vor naste asteptand degeaba ambulanta, uneori incapabila sa ajunga pana aici.

Citeste si articolul :   3 fenomene naturale neobisnuite

„Venea cu vacile lu´ ma-sa mare pe islaz”

Publicitate

Locuitorii din Tulei – Campeni isi aduc aminte cu drag de Florin Citu, copil:

„Mama-sa este nascuta si crescuta aici, in casa aceea frumoasa pe care ati vazut-o sus pe deal. Si el (Florin Citu – n.r.) a copilarit tot aici, cu frate-so. Cat au fost mici, erau mai tot timpul pe aici, cu bunicii, ca parintii lucrau, aveau apartament la oras, la Valcea (Ramnicu Valcea – n.r.). I-am crescut pe amandoi ca pe copiii nostri… Florin era un copil cuminte, baiat crescut la tara. Venea cu vacile lu´ ma-sa mare, pe islaz”,  spun vecinii bunicilor materni, potrivit Adevarul

„Suntem amarati: nici apa in fantani, nici drumuri nu avem”

Oamenii din Tulei – Campeni sunt tare mandri ca satul lor a dat tarii un premier:

„Acum, ca e premier, speram sa nu ne uite, sa ne ajute si pe noi, ca suntem amarati, nici apa in fantani nu avem, caram cu butoaiele. Nici drumuri, ca vedeti cum arata, la fel ca pe timpul lu´ Pazvante Chioru, a bunilor si strabunilor nostri. Astia care or fost la Primarie, toti au ridicat din umeri, ca n-au cum, dar poate ne ajuta dansul”, spera satenii.

Citeste si articolul :   Fapte despre Maria Magdalena

Florin Citu este licentiat in stiinte economice, absolvind Grinnell College din Iowa, SUA in 1996. Pregatirea academica a acestuia a continuat cu un masterat in stiinte economice in cadrul Iowa State University, si un doctorat la aceeasi universitate, in macroeconomie si afaceri internationale.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.