Iohannis a anuntat cand se va vaccina anti-COVID

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni. Seful statului a anuntat, printre altele, cand se va vaccina.

Declaratiile lui Klaus Iohannis:

Despre vaccinare

– Nu cred ca s-a produs nicio neincredere. Am participat la aceasta decizie, ca in primul rand sa fie vaccinat personalul medical.

– Nu am dorit nici eu, nici premierul sa ne bagam in fata. Ar fi fost probabil mesajul gresit.

– Dar vineri, in 15 ianuarie, imcepe a doua etapa de vaccinare. Pentru a marca debutul, ma voi vaccina public, pe 15 ianuarie.

– Campania de vaccinare de pana acum este un succes. In UE Romania se situeaza pe locul 8, ceea ce nu e rau deloc.

Despre restrictionarea circulatiei noaptea

– Nu sunt intrunite conditiile pentru relaxare, astazi guvernul a prelungit starea de alerta. Avem campania de vaccinare, e sansa noastra, dar ea se va finaliza abia prin vara. In acelasi timp, pandemia nu a plecat dintre noi.

– Craciunul si Anul Nou ne-au adus un numar destul de important de noi infectari. Pana nu se reduce in mod semnificativ acest numar de noi infectari, nu se va renunta la restrictii.

Citeste si articolul :   Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall cere demisii dupa decizia CEDO in cazul Kovesi: "Este si un cartonas rosu devastator pentru presedintele CCR domnul Valer Dorneanu"

– Putem sa invingem pandemia numai daca respectam restrictiile si ne vaccinam. Numai combinatia acestor doua masuri face posibila revenirea la normalitate.

Despre evenimentele din SUA

– Democratia americana e una foarte solida si va trece si de aceasta etapa. E trist ce s-a intamplat la Capitoliu.

– Noua administratie isi va prelua atributiile si eu sunt hotarat sa ma implic pentru a duce parteneriatul strategic mai departe.

– Avem nevoie de colaborarea pe securitate, pe NATO, de colaborare in plan economic si ma voi implica.

Despre propunerea Greciei pentru un certificat unic european ca dovada de vaccinare

– Mi se pare o discriminare. Sa eliberam aceste certificate de vaccinare ca sa impartim populatia Europei in doua, cei care au fost vaccinati si cei care nu au fost vaccinati, nu mi se pare un lucru bun.

Autor