Cine a fost Bogdan Stanoevici , actorul care a decedat in aceasta dimineata

Bogdan Stanoevici a decedat la 62 de ani, potrivit Realitatea Plus. Acesta a fost ministru in Guvernul Ponta, manager al Circului Globus si candidat la alegerile prezidentiale din 2019.

Actorul se afla internat la Institutul De Urgenta Pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” pentru a face ECMO, o procedura medicala.

ECMO este o procedura prin care pacientul este conectat la un aparat care preia functiile inimii si plamanilor pentru ca organele sa se refaca, cu alte cuvinte o ”respiratie extracorporala”.

Stanoevici a fost unul dintre contestatarii masurilor de protectie luate de autoritati.

Cine a fost Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici, actor si manager al Circului Metropolitan Bucuresti, a fost unul dintre candidatii independenti la alegerile prezidentiale din noiembrie 2019, ocupand pozitia 11 pe buletinele de vot.

Candidatura lui s-a desfasurat sub sloganul „Romania, din nou acasa!”

Bogdan Stanoevici (n. 22 ianuarie 1958, Bucuresti, Republica Populara Romana – d. 12 ianuarie 2021,Bucuresti, Romania) a fost un actor roman. Este absolvent (promotia 1982) al I.A.T.C. „I. L. Caragiale” din Bucuresti. In mai 1989 s-a stabilit prin casatorie in Franta, unde isi continua cariera. S-a restabilit in Romania in 2011.

Citeste si articolul :   Bogdan Stanoevici, in coma.

Intre 5 martie si 17 decembrie 2014, a fost ministru pentru romanii de pretutindeni in guvernul Victor Ponta. Stanoevici a capatat notorietate in timpul mandatului sau, intre cele doua tururi de scrutin, cand si-a exprimat parerea in legatura cu romanii din afara granitelor care nu au putut vota si au protestat. Acest lucru a condus la cererea demisiei de catre manifestantii din tara si din afara.  ‬ Bogdan Stanoevici a mai fost secretar de stat al Ministerului Culturii incepand din ianuarie 2015 pana in decembrie 2015, cand a fost demis din aceasta functie

Bogdan Stanoevici a fost numit director general interimar al Circului Globus din Bucuresti in perioada 2017-2020. La 3 februarie 2020, lui Bogdan Stanoevici i-a incetat contractul de management la Circul Metropolitan Bucuresti dupa o misiune de control efectuata de Corpul de Control al primarului general, din care rezulta un management defectuos la nivelul institutiei, atat in calitate de angajator cat si in calitate de ordonator tertiar de credite.

Activism politic si miscarea antivaccinista

In contextul pandemiei de COVID-19 din anul 2020 s-a remarcat prin participarea la proteste ale antivaccinistilor in Piata Victoriei cerand „imunizare naturala” alaturi de Adrian Severin (fost demnitar acuzat de coruptie). Aceasta miscare de negare a pandemiei COVID-19 a inceput in Bulgaria, la initiativa unui partid pro-rus. In cele din urma s-a imbolnavit de covid19 si a facut o forma grava a bolii.

Citeste si articolul :   Se dau 720 de lei de persoana! Mii de romani vor primi acesti bani in decembrie

‬De asemenea, a participat fara niciun succes la alegerile locale pentru primaria capitalei, scrutin in care a obtinut doar 2.324 voturi, adica 0,35% din totalul voturilor exprimate.

La inceputul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara ca nu poarta masca de protectie impotriva infectiei cu coronavirus pentru ca este ”sanatos”. Acesta afirma ca si-a facut lunar testul anti-COVID, iar toate au iesit negative.

”Pentru a evita speculatiile ulterioare si atacurile inutile, va spun eu acum – faptul ca nu port masca este in primul rand pentru ca sunt sanatos. Si aici il citez pe ministrul Sanatatii, care a spus ca masca o poarta oamenii bolnavi, oamenii sanatosi nu o poarta. Am facut in fiecare luna cate un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de alta parte, am purtat-o acolo unde eram obligat sa o fac, pentru ca eu sunt un respectuos al legii si mi-a iesit un herpes. Imi pare foarte rau ca va dau din casa, dar in momentul in care as pune masca s-ar produce o infectie si chiar nu am timp de infectii in acest moment”, spunea atunci Bogdan Stanoevici

Autor