Valeriu Gheorghita anunta ca minorii sub 16 ani nu au voie sa se vaccineze in prezent

Medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, a declarat ca minorii sub 16 ani nu au voie sa se vaccineze in prezent.  Acesta a specificat ca vaccinul nu este autorizat nicaieri in lume pentru aceasta grupa de persoane.

Declaratia lui Valeriu Gheorghita

„Nu avem un vaccin autorizat nicaieri in lume” pentru grupa de varsta sub 16 ani, in cazul coronavirusului, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita.

Publicitate

Conform informatiilor oferite de prospectul serului, Vaccinul BioNTech/Pfizer este aprobat pentru utilizare incepand cu varsta de 16 ani, in timp ce vaccinul Moderna este aprobat de la varsta de 18 ani.

Cand incepe a doua etapa de vaccinare

Valeriu Gheorghita a mentionat  ca pana pe data 15 ianuarie urmeaza sa fie dezvoltata a doua parte a modulului de programare care este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu varsta peste 65 de ani si cele cu boli cronice.

Publicitate

Ce document se va elibera in momentul vaccinarii

Fiecare persoana care se va vaccina va primi o adeverinta doveditoare de vaccinare care va cuprinde urmatoarele informatii: numele si prenumele persoanei vaccinate, data nasterii, varsta, judetul de domiciliu, numar si serie CI, date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirarii), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirarii), date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, judet, medic coordonator/vaccinator), semnatura electronica a Registrului Electronic National al Vaccinarilor.

Citeste si articolul :   Medicul militar, Valeriu Gheorghita: Cine nu se poate vaccina anti-COVID

Dovada vaccinarii este pusa la dispozitia persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hartie pentru a-i permite acesteia sa isi tina evidenta intre cele doua vizite la centrul de vaccinare (doza initiala si rapel) si pentru a-i pune la dispozitie informatiile esentiale despre caracteristicile vaccinului administrat. Precizam ca vaccinarea este gratuita, voluntara/ neobligatorie, iar adeverinta doveditoare nu este eliberata cu scopul de a conditiona sau restrictiona ulterior drepturile persoanelor vaccinate.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.