Raed Arafat, anunt de ultim moment. Ce se intampla in luna ianuarie in Romania

Seful DSU, Raed Arafat, a mentionat ca autoritatile nu se gandesc sa impuna un lockdown general in Romania. Secretarul de stat a precizat insa ca restrictii locale pot fi instituite acolo unde este necesar.

„Masuri de lockdown generalizate nu sunt in vizorul nostru. Masuri localizate, cum am luat pana acum – si acum avem un numar de localitati care sunt in carantina – astfel de masuri pot fi luate daca in unele zone creste numarul cazurilor peste un anumit procent si mai ales daca este combinat cu alti factori pe care le analizeaza colegii de la DSP si de la INSP. Da, astfel de masuri pot fi luate acolo unde este nevoie”, a declarat Arafat.

Raed Arafat, despre noua tulpina descoperita in Anglia

Raed Arafat mentioneaza ca aparitia si raspandirea noii tulpini a virusului, care a aparut in Anglia si se raspandeste acum rapid si in Europa, reprezinta o mare problema si pentru Romania.

Citeste si articolul :   Perioada pandemiei, cea mai buna din ultimul deceniu pentru piata investitiilor imobiliare

Recomandarile sefului DSU

Raed Arafat, a vorbit intr-o interventie la B1TV despre noua tulpina a coronavirusului.

Publicitate

„Tulpina noua se raspandeste in Europa, se raspandeste mai repede, este mai contagioasa si inseamna ca masurile de prevenire si de protectie devin mult mai importante decat pana acum si devin mult mai sensibile, pentru ca asta inseamna ca daca pana acum ai putut sa-ti scoti masca si sa spui ca aici mai risc un pic, cu tulpina noua va fi mai greu sa risti, pentru ca contagiozitatea este mai mare”, a mentionat Raed Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.