Raed Arafat, anunt de ultim moment: “Vedem lumina de la capatul tunelului, dar mai e mult pana acolo”

Raed Arafat, seful DSU, a explicat ca Romania va primi vaccinuri anti-COVID de la mai multi producatori.

„Semn bun este ca au fost vaccinati colegi din prima linie, care au dorit sa faca acest lucru. Un semn bun este inceputul in care vedem lumina de la capatul tunelului, dar mai e mult pana acolo. Trebuie sa respectam regulile pana vom ajunge sa avem un segment important vaccinat, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Urmeaza sa vina si alte cantitati din partea altor companii”

Seful DSU a mentionat ca Romania va primi vaccinuri anti-COVID produse si de alte companii, in afara de Pfizer.

„Cu siguranta vor ajunge si alte vaccinuri. Pe langa cel de la Pfizer, sunt si altele care se autorizeaza si Comisia Europeana are contracte cu aceste firme pe anumite cantitati. Urmeaza sa vina si alte cantitati din partea altor companii”, a mai spus Arafat.

AstraZeneca a anuntat ca vaccinul sau este eficient 100% impotriva formelor grave de COVID-19 si ca a gasit „formula castigatoare” in urma unor cercetari suplimentare, asupra careia MHRA urmeaza sa se pronunte in vederea unei utilizari incepand de la 4 ianuarie.

Citeste si articolul :   Papa Francisc anunta infiintarea Zilei mondiale a bunicilor si a varstnicilor

In prezent, pe piata sunt disponibile vaccinurile de la Pfizer/BioNTech si cele de la Moderna.

Raed Arafat despre anul 2020

„Un an greu si un an trist pentru ca am vazut ce inseamna impactul acestui virus si am pierdut colegi, medici, pompieri, politisti, ambulantieri. Si pentru mine s-a schimbat stilul de viata. Eu eram obisnuit sa mai ies, sa ma duc la un film. Si eu am resimtit aceste restrictii. Mi-a lipsit socializarea. Imi doresc, ca toata lumea, sa ma intorc la normalitatea pe care cu totii o vrem, dar stim ca nu este usor”, a mai spus Raed Arafat.

Autor