Culoare puternica, gust natural, regional si foarte sanatos: radacina de sfecla rosie este o legume clasica de iarna si un mare ajutor pentru dieta pentru sezonul rece de (pre) Craciun.
Sfecla rosie este considerata superalimentul local. Radacina este folosita in bucatarie ca o leguma sanatoasa, mai ales iarna. Sfecla roșie este in sezon in a doua jumatate a anului calendaristic si poate fi adusa de pe camp pana la primul inghet. Dupa aceea, radacinile pot fi depozitate timp de aproximativ cinci luni –intr-un loc racoros si intunecat.
Iti place gustul tipic al sfeclei rosii? Parerile sunt impartite – exista fani adevarati, precum si cei care dispretuiesc radacinile. Cu toate acestea, o dieta cu sfecla rosie este minunata daca vrei sa slabesti kilograme. Sfecla rosie nu contine aproape nici o grasime, dar multe fibre pentru digestia ta. Continutul relativ ridicat de proteine asigura formarea bacteriilor intestinale utile.
In plus, este o legume foarte sanatoasa, cu multe ingrediente active, vitamine, minerale si oligoelemente. Sfecla rosie, de exemplu, ofera vitamine A, B – inclusiv acid folic – si C, precum si potasiu, calciu, sodiu si fosfor. Poate cunoastetii faptul ca legumele si fructele cu o culoare puternica contin flavonoizi care ajuta la imbunatatirea sanatatii, si au un efect antioxidant. In cazul sfeclei rosii, acesta contine betanina pigment de plante sanatoas pentru inima. Radacina aduce, de asemenea, fier pentru un sistem cardiovascular adecvat si este un sprijin pentru formarea sangelui.
O dieta cu sfecla rosie este buna pentru tine in mai multe moduri. Dupa cum subliniaza expertii, fibrele alimentare si nutrientii pe care ii contine au un efect pozitiv asupra metabolismului tau. Sfecla rosie este, de asemenea, o placere “nevinovata” de mancare, deoarece 100 de grame de sfecla contin doar aproximativ 40 de kilocalorii. Datorita metabolismului, forajului fibrelor solide, celulele vor fi detoxifiate. Arderea grasimilor este, de asemenea, stimulata. In plus, oligoelementele precum potasiul si magneziul au un efect de deshidratare, ceea ce avantajeaza si silueta ta.
Daca consumati sfecla cu regularitate, fibra asigura, un nivel stabil al zaharului din sange – asa ca poftele ar trebui sa ramana in domeniul trecutului. Pentru multi oameni, gustul caracteristic al sfeclei rosii acționeaza si ca un inhibitor al apetitului – in orice caz, un efect pozitiv in lupta impotriva grasimii de pe abdomen.
Pentru o dieta de sfecla rosie, se recomanda utilizarea sfeclei de mai multe ori pe zi – ca suc proaspat stors sau in diferite preparate alimentare. Posibilitatile de pregatire sunt imense si nu exista limite pentru imaginatia ta.
Pe langa un suc de sfecla rosie proaspat stors, exista si varianta unui smoothie de sfecla rosie. Ai putea alege o varianta cu apa de cocos, lamaie si putina sare sau sa combini sfecla rosie pentru un smoothie dulce cu fructe la alegere si, de exemplu, ghimbir. Desigur, mai multe calorii sunt implicate in retetele dulci. In general, combinatiile cu lamaie si ghimbir sunt ideale pentru a conferi gustul authentic, prospetime si o usoara claritate.
Radacina este cu adevarat un punct de atractie pentru salata, fie cruda sau gatita. Gustul poate fi combinat bine cu pere sau nuci, feta sau branza de vaci, de asemenea, merg bine.
Succesele exacte in pierderea in greutate cu sfecla rosie sunt dificil de determinat. Efectul difera in functie de felurile de mancare pe care le preparati si de cate calorii consumati. Numai daca faceti exercitii suplimentare si ardeti mai multe calorii decat mancati, grasimea de pe abdomen se poate topi.