5 semne timpurii ale atacului de cord

Din pacate, milioane de oameni sufera de probleme cardiace, iar infarctul este o cauza comuna de deces.

Crizele cardiace au crescut, in principal din cauza stilului  de viata modern, stresului, inflamatiei si obiceiurilor alimentare nesanatoase.

Astfel, este foarte important sa invatam sa recunoastem simptomele pentru a preveni cu succes complicatiile ulterioare.

Gasirea unei modalitati de a face fata stresului si de a trai o viata sanatoasa este primul lucru pe care il puteti face pentru a evita un atac de cord. In plus, daca recunoasteti simptomele de avertizare pe care corpul nostru ni le trimite la timp, va puteti salva viata!

Publicitate

Dispnee.

Respiratia scurta este un semnal pe care corpul tau il poate trimite inainte ca un infarct sa fie cauzat de scaderea fluxului sanguin si de ingustarea arterelor. Si anume, plamanii nu primesc sangele de care au nevoie pentru a functiona corect. Deoarece plamanii si inima functioneaza impreuna, daca functia unuia dintre ele devine dificila, aceasta va afecta celalalt organ.

Slabiciune.

Daca arterele se ingusteaza, acestea reduc fluxul sanguin si circulatia sangelui este afectata. Acest lucru va duce la slabirea muschilor si la slabiciunea generala a corpului. Trebuie sa fii atent daca simti acest lucru , deoarece este unul dintre cele mai frecvente si timpurii semne ale unui atac de cord.

Citeste si articolul :   Mesajul DUR al directorului OMS pentru guverne: Testati! Testati! Testati!

Presiune in piept.

Pe masura ce se apropie un atac de cord, durerea si presiunea toracica se vor agrava si se pot raspandi pe brate, spate si umeri.

Ameteli si transpiratie

Fluxul de sange catre creier este redus si va  provoaca ameteli si transpiratii reci. Deoarece creierul nu va functiona corect, va veti simti rau .

Oboseala.

Reducerea fluxului sanguin catre inima va duce, de asemenea, la oboseala, deoarece inima nu va avea cantitatea necesara de sange pentru a functiona corect. Prin urmare, daca va simtiti obosit tot timpul, ar trebui sa consultati un medic.

Aceste simptome pot indica probleme grave de sanatate si inima, deci nu trebuie sa le ignorati niciodata. Daca faceti schimbari importante ale stilului de viata, puteti evita aceasta amenintare si va puteti salva viata.

Publicitate

Publicitate

Autor