Rezultate oficiale BEC. S-au numarat 99% din voturi

Rezultate oficiale BEC. Dupa ce au fost numarate 99,9 la suta din voturi, Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat noi rezultate partiale.

Noile rezultate partiale

PSD: 30 %

PNL: 26,1 %

Publicitate

USR-PLUS: 15,89 %

AUR: 9,38 %

UDMR: 5,97 %

PMP: 5 %

Astfel, PSD obtine la Senat 29,83% dintre voturi si la Camera Deputatilor 29,39%,  PNL are la Senat – 24,66%, iar la Camera Deputatilor – 24,24%, dupa centralizarea la nivelul birourilor electorale de circumscriptie judeteana a proceselor verbale din 62,54% din sectii.

Pe locul al treilea se afla Alianta USR PLUS care obtine 15,44% la Senat si 15,04% la Camera Deputatilor, potrivit anuntului oficial de la Biroul Electoral Central, pentru ora de referinta 10,00.

Romania TV anunta ca PMP  va intra in Parlament.

PMP, a intrat in Parlament. Potrivit ultimelor informatii, acesta a depasit pragul de 5%, obligatoriu pentru a fi partid parlamentar.

”Abia aceasta este o veste cu adevarat proasta a acestor alegeri. Credeam ca scapam de Basescu din viata publica, dar se pare ca nu. Pentru PNL este un avantaj pentru ca are marja de negociere. Evident ca Basescu nu poate sa se alature unei eventuale majoritati parlamentare cu PSD-ul. Problema cea mai mare este ca s-ar putea sa avem un nou CDR. Toti care suntem mai vechi ne amintim ce dezastru a fost la momentul respectiv si cum principala lor grija nu era cum sa guverneze ci cum sa isi imparta halcile”, a spus Victor Ciutacu in direct la postul TV.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.