Ludovic Orban, anunt ferm despre vaccinare

Ludovic Orban, premierul Romaniei a transmis ca vaccinarea anticoronavirus nu o sa fie obligatorie. Seful Guvernului atentioneaza ca oamenii nu pot fi obligati sa se vaccineze, dar va fi o campanie de informare cu privire la beneficiile aduse de vaccin.

“Nu putem obliga oamenii sa se vaccineze. Vaccinarea va fi optionala, vom face o campanie de informare cu privire la beneficiile vaccinarii. Vaccinul poate fi solutia pentru combatarea pandemiei”, a declarat Ludovic Orban.

Seful Executivului a mai spus ca mai este putin pana cand un vaccin anti-COVID-19 va veni in Romania.

„Solutia este ca oamenii sa se protejeze, ca oamenii sa evite riscurile de imbolnavire, sa respecte regulile de protectie sanitara. Nu mai avem mult. Este clar ca e in faza finala de avizare cel putin un vaccin, daca nu si mai multe vaccinuri”, a mentionat Orban.

Premierul a fost intrebat cate paturi sunt la ATI

„Raspunsul la aceasta intrebare, intotdeauna v-am spus, trebuie sa vi-l dea Ministerul Sanatatii. Ceea ce facem noi, suntem intr-un efort constant, de la inceputul pandemiei, de a creste capacitatea de tratare, de a asigura noi si noi capacitati de tratare, de a dota cu tot ceea ce este necesar: paturi de terapie intensiva, ventilatoare, toate lucrurile care sunt necesare”, a declarat premierul  Orban.

Autor