Franta va incepe un program de relaxare a restrictiilor privind coronavirus

Franta va incepe sa ridice restrictiile pentru limitarea coronavirusului in saptamanile urmatoare, desfasurand procesul in trei etape, pentru a evita o noua explozie a pandemiei, a declarat duminica guvernul, citat de Reuters.

Marti, presedintele Emmanuel Macron va tine un discurs despre situatia virusului si ar putea anunta o relaxare partiala a restrictiilor care au fost in vigoare de la 30 octombrie.

„Emmanuel Macron va oferi perspective peste cateva saptamani, in special cu privire la modul in care ne ajustam strategia. Ceea ce este in joc este adaptarea regulilor de blocare pe masura ce situatia de sanatate se imbunatateste, evitand in acelasi timp o noua aparitie a epidemiei ”, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului Gabriel Attal pentru Le Journal Du Dimanche.

„Vor fi trei pasi pentru relaxare, avand in vedere situatia in sistemul de sanatate si riscurile legate de unele companii: un prim pas in jurul datei de 1 decembrie, apoi inainte de sarbatorile de sfarsit de an si apoi din ianuarie 2021”, a adaugat Attal.

Macron a spus ca al doilea blocaj national, care a inceput pe 30 octombrie, va dura cel putin patru saptamani. Masurile includ inchiderea unor magazinelor, ale restaurantelor si barurilor.

Citeste si articolul :   Bianca Dragusanu, declaratie halucinanta: "Mie mi s-a oferit o suma de bani, sa spun ca am coronavirus"

Datele recente arata ca Franta pe cale de a limita o crestere a infectiilor cu coronavirus, iar guvernul se afla sub presiunea magazinelor si a companiilor pentru a usura restrictiile la timp pentru sezonul de cumparaturi de Craciun, cand multi comercianti cu amanuntul realizeaza cea mai mare parte a cifrei de afaceri anuale.

„Ne-am angajat sa le permitem comerciantilor sa redeschida in jurul datei de 1 decembrie daca situatia de sanatate s-a imbunatatit, ceea ce pare sa fie cazul”, a spus Attal.

Cu toate acestea, barurile si restaurantele „vor continua sa fie restictionate”, a adaugat el.

Joi, ministrul Sanatatii, Olivier Veran, a declarat ca Franta va castiga batalia impotriva coronavirusului, dar este o lupta care va dura.

Numarul de noi infectii cu coronavirus in Franta a crescut sambata cu 17.881, mai mic decat cele 22.882 raportate vineri, in timp ce numarul persoanelor din spital cu COVID-19 a scazut pentru a cincea zi consecutiva la 31.365.

Autor