Dupa Piatra Neamt, inca un incendiu intr-un spital

Dupa infernul de la  Piatra Neamt, inca un incendiu a izbucnit la spitalul CFR din Cluj-Napoca. Din primele informatii oferite de ISU Cluj, incendiul ar fi pornit din cauza unui scurtcircuit produs intr-o toaleta, scrie Monitorul de Cluj.

Pompierii au reusit sa stinga focul dupa doar cateva minute, fiind nevoiti sa evacueze trei bolnavi.

Toaleta se afla in zona sectiei de interne si deservea mai multe saloane.

Sambata trecuta un incendiu a izbucnit la sectia ATI a Spitalului Judetean din Piatra Neamt. 10 dintre bolnavii internati pentru Covid la terapie intensiva au murit in noaptea respectiva.

Acesta este cel mai grav bilant dupa tragedia de la Colectiv, iar Parchetul General a deschis o ancheta penala. Marea majoritate a spitalelor din Romania sunt in curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat ca existau o serie de nereguli la Spitalul Judetean Piatra Neamt in ceea ce priveste siguranta la incendii. Spitalul este in subordinea Consiliului Judetean Neamt.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania, marti, 23 iunie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

Flacarile au izbucnit intr-un salon ATI de la etajul al doilea, iar ulterior s-au extins intr-un alt salon ATI alaturat.

Potrivit informatiilor transmise de reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, in sectia ATI si-au pierdut viata sapte barbati si trei femei cu varsta cuprinsa intre 67 si 86 de ani. Toti erau infectati cu coronavirus.

Autor