Ne intoarcem la starea de urgenta? Ludovic Orban, anunt despre Sarbatori

Ludovic Orban a declarat ca Romania nu va intra in carantina totala, daca numarul de cazuri nu va mai creste.

Ce se va intampla in decembrie

Premierul Romaniei a mentionat ca Romania nu va intra in carantina, momentan.  Decizia poate veni daca numarul de cazuri nu va scadea si populatia nu va putea fi controlata.

„In masura in care lucrurile raman sub control, in masura in care numarul de infectari nu va creste nu va fi necesara o astfel de masura. Stiti foarte bine ca noi am spus foarte clar ca nu ne dorim sa impunem masuri de restrictii. Am ajuns in situatia de a impune masuri, in care, de fapt, vrem sa protejam sanatatea urmarind nivelul de infectare, rata de raspandire a virusului pentru a salva sanatatea oamenilor”, a declarat Orban..

„Starea de urgenta ofera putine masuri suplimentare fata de starea de alerta. (…) Nu exista nicio discutie legata de starea de urgenta. Starea de alerta ne ofera instrumente daca sunt folosite in mod rational, pe baza unor evaluari stiintifice, pe baza evaluarii zonelor cu cel mai mare risc de infectare, de asemenea pune la dispozitie si instrumente de a-i sanctiona pe cei care nu respecta regulile. Sigur, mai avem o problema cu primarii, noi nu putem de exemplu sa suspendam autorizatia unei terase care nu respecta regulile.

Autorizatiile de functionare sunt date de primari si de aceea am cerut prefectilor sa ceara concursul primarilor, care trebuie sa se implice si sa isi foloseasca toate parghiile pe care le au la dispozitie pentru a comunica masurile respective si pentru a indemna cetatenii sa respecte masurile sanitare”, a spus premierul despre starea de urgenta, la Romania TV.

Citeste si articolul :   Lista spitalelor care fac teste COVID-19. Cat costa un test

Ludovic Orban, ce se intampla de Sarbatori

Totodata, premierul Romaniei, a vorbit si despre Sarbatorile de Iarna. Orban a spus ca isi doreste sa avem un Craciunul linistit, dar totul depinde doar de modul in care intelege populatia si respecta masurile.

”Eu imi doresc sa ajungem la 0 infectari, eu imi doresc sa petrecem Craciunul linistiti dar depinde de fiecare dintre noi. Daca avem grija de noi si de ceilalti vom ajunge mai repede la normalitate”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a a mai spus ca ca oamenii trebuie sa inteleaga ca este mult mai usor sa ne protejam, decat sa tratam.

„De fiecare data spun acest lucru, ar fi mult mai simplu sa respectam regulile, sa nu ajungem in situatia de a pune presiune atat de mare pe personalul medical din sectiile de terapie intensiva.Cred ca oricine ar vedea o sectie de Terapie Intensiva si-ar pune masca si noaptea.Trebuie sa inteleaga oamenii ca protejarea este mult mai usoara, decat sa ajungi sa te imbolnavesti”,a conchis Ludovic Orban.

Autor