Unul dintre cei mai mari sportivi din Romania, s-a stins in incendiul de la ATI Piatra Neamt

Mircea Covataru, Unul dintre cei mai mari sportivi din Romania, se afla printre victimele groaznicului incendiude la Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt. Fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlaul din Piatra Neamt si-a gasit sfarsitul in tragedia de sambata, 14 noiembrie 2020. Este a doua catastrofa dupa Colectiv. Rudele si prietenii antrenorului sunt impietriti de durere.

Mircea Covataru a decedat in incendiul de la Piatra Neamt

Potrivit Antena3, fostul antrenor se afla internat la Sectia de Terapie Intensiva, cand a izbucnit incendiul.

Mircea Covataru s-a nasut pe 02.02.1946 la Boroaia, judetul Suceava.

Publicitate

Publicitate

Mircea Covataru a infintat sectia de lupte a Clubului Sportiv Ceahlaul Piatra Neamt. In 1977, el a fost primul antrenor al sectiei care a scos in timp sportivi valorosi. Mircea Covataru a inceput luptele la Radauti in 1963, iar un an mai tarziu devenea campion national la tineret.

A mai luptat pentru Farul Constanta si Dinamo Bucuresti, iar sapte ani a facut parte din lotul Romaniei de seniori. Si-a inceput cariera de antrenor tot la Radauti, in 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlaul. A stat aici pana in 1991, perioada in care a coordonat activitatea unei sectii care a produs sportivi care s-au si clasat pe podiumuri la importante intreceri internationale.

Citeste si articolul :   Alerta! Incendiu la terapie intensiva. S-a activat Planul Rosu. Sunt victime

In perioada 1980-1988, Mircea Covataru a fost antrenor la loturile nationale, iar in intervalul 2016-2019 a fost antrenor la CS Ceahlaul. Dumnezeu sa-l odihneasca!

In incendiul de la sectia de Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamt si-au gasit sfarsitul 10 pacienti si 7 persoane au fost ranite, intre care si medicul de garda Catalin Denciu, care a incercat sa isi salveze pacientii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.