Presedintele Romaniei, prima decizie dupa tragedia de la ATI

Presedintele Romaniei, a facut duminica dimineata o declaratie dupa tragedia de la Sectia ATI a Spitalul din Piatra Neamt. Klaus Iohannis a participat, duminica, la slujba saptamanala, unde toata lumea s-a rugat pentru victimele din incendiu.

„Este o imensa tragedie ce s-a intamplat la Spitalul Din Neamt. Tocmai vin din biserica, unde cu totii ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot sa spun? Condoleante familiilor indurerate, iar celor care au supravietuit insanatosire grabnica! Este foarte important acum sa se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita in viitor situatii similare si, evident, acest accident groaznic ne arata inca o data, daca a fost nevoie, de ce este absolut necesara o reforma profunda a sistemului de sanatate publica din Romania”, a declarat presedintele Iohannis.

Iohannis a a fost intrebat de reporteri daca aceasta tragedie se poate repeta si in alte spitale.

„Doamne fereste! Dar cred ca echipele care au mers acolo sa verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se afla exact mersul lucrurilor si este clar ca trebuiesc trase invatamintele de aici, pentru a preveni astfel de accidente in alte parti”, a mai spus seful statului.

Un reporter s spus ca foarte multi medici avertizeaza ca Sectiile ATI sunt suprasolicitate si ca asemenea tragedii se mai pot intampla si in alte spitale.

Citeste si articolul :   103 noi cazuri de Covid si 10 decese, inregistrate in ultimele 24 de ore in Romania

„Da, din pacate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul intr-o stare de incarcare extraordinara si, cu atat mai mult, tehnicienii trebuie sa se asigure ca aparatele functioneaza asa cum trebuie pentru a preveni incidente similare”, a mai atras atentia Klaus Iohannis.

Autor