Fiica unui pacient decedat in sectia ATI COVID Piatra Neamt, acuzatii grave. ”Sun de 4 zile si nu am aflat nimic de el”

Familiele pacientilor internati la Spitalul Judetean din Piatra Neamt care au decedat in incediul de sambata seara, fac acuzatii grave dupa ce au primit vestea tragica.

Declaratia unei femei care si-a pierdut tatal in incendiul de la ATI

Fiica unui pacient care si-a pierdut viata in incendiul de la sectia ATI a Spitalului Judetean din Piatra Neamt, acuza personalul medical ca ii inchidea telefonul de fiecare data cand suna sa se intereseze de starea de sanatate a tatalui ei.

“Am fost anuntati aseara la ora 23:00 ca a decedat. Noi speram sa fi fost la etajul 3, ca am inteles ca au fost tranferati”, a declarat fiica pacientului mort la Spitalul Judetean din Piatra Neamt.

Femeia a mai spus ca timp de patru zile medicii au refuzat sa ii dea informatii despre tatal ei si vine cu acuzatii la adresa sistemului de sanatate din Romania.

“Sistemul este mort! Sun, sa aflu ca tata e la reanimare si imi inchide telefonul. Domne, dar fa-ti un program sa poata sa sune apartinatorul daca are nevoie de ceva”, a mai spus fiica pacientului decedat.

Citeste si articolul :   Prima demisie dupa incendiul de la Piatra Neamt!

“Daca il lasi, il lasi ca nu te intereseaza. Sun, ii deranjez… Si acum, asa mult i-am deranjat ca a luat foc”, a mai adaugat fiica pacientului decedat.

In urma incendiului produs la Spitalul Judetean din Piatra Neamt si un medic a fost grav ranit, fiind transportat in Belgia.

Incendiul produs a scos la iveala mai multe nereguli cu privire la unitatea sanitara. In acest context, Marius Filip, directorul Unitatii de Standarde din cadrul Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate, a declarat ca, au fost identificate nereguli in ceea ce priveste siguranta pacientilor. Mai mult, este certul faptul ca la sectia de terapie intensiva din cadrul unitatii medicale nu exista sistem de alarma de incendiu

Autor