Arafat a facut anuntul. Se dau 2.500 de lei pe luna

Arafat a facut anuntul. Guvern pregateste o Ordonanta de Urgenta! Raed Arafat, seful DSU, a anuntat ca Guvernul pregateste un OUG  prin care persoanele care vor putea intra voluntar in lupta contra COVID-19, vor primi suma de 2.500 de lei lunar.

Astfel, studentii la Medicina care se vor inscrie ca voluntari sa ajute personalul medical la ingrijirea pacientilor COVID-19 vor beneficia de prime de 2.500 de lei pe luna, a anuntat Arafat.

„Referitor la OUG pentru masuri noi in asistenta medicala pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19, care a fost in prima lectura, ordonanta prevede acordarea dreptului de libera practica temporara medicilor absolventi ai facultatilor de Medicina, medicilor rezidenti, indiferent de anul de pregatire in rezidentiat, pe durata situatiei cu care ne confruntam cu SARS-CoV-2, astfel incat sa poata sa lucreze sub supraveghere in spitale si sa asiste in sectiile in care sunt ingrijiti pacientii care sufera de COVID-19„, a declarat Raed Arafat.

„Studentii pot participa la procesul de ingrijire a bolnavilor, pe baza de recrutare de voluntari”.

Publicitate

„La fiecare luna se asteapta o activitate de aproximativ 120 de ore, iar, la finalul fiecarei luni, studentul va primi un premiu in cuantum de 2.500 lei. Plus, cei care vor fi in alte localitati decat centrele universitare unde studiaza sau localitatile de domiciliu sau resedinta vor primi o diurna, plus cazarea si masa gratuite din partea autoritatilor sau a unitatii sanitare unde vor activa”, a mentionat Raed Arafat.

„Studentii vor ajuta, ca personal mediu, vor lucra alaturi de asistenti, alaturi de medici si tintim, in prima faza, dintr-o pepiniera, sa zic, de 20.000 de posibili voluntari, recrutarea a aproximativ 3.000 de voluntari, in colaborare cu universitatile”, a mai spus seful DSU.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.