Orasul Slobozia intra in carantina din noaptea de joi spre vineri

Orasul Slobozia intra in carantina din noaptea de joi spre vineri, de la miezul noptii. Carantina dureaza doua saptamani.

Conform Prefecturii Ialomita, carantinarea municipiului Slobozia incepe din 13 noiembrie ora 00.00.

Carantina se instituie prin ordinul comandantului actiunii, Raed Arafat, precizeaza Prefectura.

„Aceasta decizie presupune ca din aceasta noapte, de la miezul noptii, Municipiul Slobozia se afla in carantina pentru o perioada de 14 zile”, adauga autoritatile.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta propusese carantina in Slobozia de joi ora 12.00, in conditiile in care rata de infectare a ajuns la 7,46 la mia de locuitori.

Propunerea CJSU prevedea urmarotarele restrictii:

Este interzisa intrarea si iesirea din localitate pe alte cai decat drumurile nationale si judetene.

Circulatia si stationarea in spatii publice a persoanelor este interzisa, cu exceptia motivelor bine justificate si prevazute in declaratia pe propie raspundere.

Este permisa deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta si locul desfasurarii activitatii profesionale si inapoi.

Citeste si articolul :   Veste buna, in sfarsit. Autoritatile au facut anuntul

Este permisa deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesitatile de baza, inclusiv pentru asigurarea necesitatilor de bunuri in interes profesional.

Este permisa deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata.

Sunt permise deplasarile scurte in zona din jurul locuintei legate de activitatea fizica individuala, cat si pentru nevoile animalelor de companie.

Este permisa deplasarea in scop umanitar sau de voluntariat.

Este permisa deplasarea pentru activitatile agricole.

Este permisa deplasarea pentru ingrijirea sau administrarea unei locuinte din afara localitatii, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obtinerea unor drepturi.

Este permisa participarea la programe sau proceduri de tratament.

Este permisa deplasarea pentru motive justificate precum: ingrijirea/insotirea copiilor sau a membrilor familiei, ingrijirea unei persoane aflate in intretinere, asistenta persoanelor varstnice.

Este permisa deplasarea pentru realizarea serviciilor de ingrijire personala.

Este permisa tranzitarea zonei carantinate de catre persoane din afara localitatii, fara a opri in interiorul orasului.

Este necesara completarea unei declaratii pe propia raspundere din care sa reiasa motivul deplasarii atat pentru interiorul localitatii, cat si pentru iesirea din localitate.

Citeste si articolul :   Sosoaca, un nou atac la Raed Arafat: "Are o problema grava. Stim unde a copilarit"

Pentru deplasarea in interes profesional, cetatenii sunt obligati sa prezinte personalului autoritatilor abilitate legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propia raspundere.

Pentru deplasarea in interes personal, cetatenii sunt obligati sa prezinte personalului autoritatilor abilitate o declaratie pe propia raspundere, completata in prealabil.

Declaratia pe propia raspundere trebuie sa contina numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/locul activitatii profesionale, motivul deplasarii, data si semnatura.

Este interzisa circulatia si formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleasi familii.

Autor