Marturia unui tanar care a avut COVID: “Am primit injuraturi”

Marturia unui tanar fotograf din Timisoara care a stat 12 zile internat la spital. Gabriel Szofran a primit jigniri si injuraturi chiar si din partea unor cunoscuti.  Tanarul a vorbit despre chinurile prin care a trecut. In primele 4 zile, a dus o lupta crunta cu boala si a devenit dependent de oxigen.

„Cand se elibera un pat in salon, in 5 minute era ocupat de altcineva”, a spus tanarul.

Prin ce a trecut tanarul:

“Totul a inceput cu simptomele de acasa, febra, oboseala, am pierdut pofta de mancare, ceea ce pentru mine era total neobisnuit. Am mers la spital. Primul test a iesit negativ, oarecum m-am linistit, dar eu ma simteam tot mai rau. Am decis sa merg la spital unde la retestare am iesit pozitiv iar simptomele au inceput sa se agraveze. Am ajuns la “Victor Babes”, mi s-a facut un CT pulmonar. Medicii au vazut ca plamanii mei sunt afectati in proportie de 40%. M-am internat la “Victor Babes” ca sa vedem ce este cu afectiunea de la plamani. M-am simtit bine dupa prima perfuzie dupa care la aproximativ 16 ore am inceput sa am din nou febra, 39 cu 5. Am inceput sa si tusesc iar starea mea generala s-a agravat si simteam ca ma sufocam. A inceput si tusea seaca. Principala mea problema era sufocarea. Mi-au trecut toate prin cap, era speriat pentru ca stiam ca am si o afectiune pulmonara cu care am ajuns in spital. M-am speriat cand am ajuns in zona rosie, 10 oameni in salon. Respiram foarte greu, oboseala era foarte mare. Asa ceva n-am mai patit niciodata. Ma gandeam, doamne, fereste, sa nu ajung la Terapie Intensiva. Virusul tot s-a agatat de mine si n-am avut noroc de o forma usoara” a declarat tanarul pentru Digi 24.

Gabriel a primit mesaje negative si injuraturi.

„M-ati intrebat daca am primit mesaje negative. Da, am primit si in seara asta de la consateni, care ma apostrofeaza – teorii ale conspiratiei – ca am primit bani. Am primit injuraturi in mesaj privat chiar de la persoane din Galati, Bistrita, din zone foarte indepartate, pe care nu le cunosc”, a mai spus Gabriel Szofran.

“E dreptul fiecaruia sa creada sau nu in virus, dar ne aflam intr-o societate si anumite reguli trebuie respectate. Au dreptul sa protesteze, dar totusi sa respectam anumite reguli la aceste proteste. ”

Tanarul spune ca nu s-a descurajat

„Daca ma injura 1.000 si fac 100 de persoane sa constientizeze ca virusul exista, vreau sa fiu injurat in continuare si sa fac mai multe persoane constiente ca virusul exista. Tocmai aici este problema. Problema nu sunt masurile. Problema este ca nu se gasesc persoane care sa transmita un mesaj”, a mentionat Gabriel Szofran.

Citeste si articolul :   Virgil Musta, apel disperat: "E risc sa se extinda si in alte parti ale tarii"

El a spus ca nu stie de unde a luat virusul, chiar daca a respectat regulile. Gabriel ma spune ca sunt sapte persoane din familia sa care au fost confirmate cu coronavirus. Totodata, tanarul spune ca sotia si fetita sa au fost negative, dar , parintii sai s-au imbolnavit. Mama a facut o forma usoara, la fel si alte patru rude, dar tatal, din pacate, este acum in spital, cu o forma mai grava chiar decat a avut-o el.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.