Directorul AstraZeneca, anunt important despre vaccinul anti-COVID. Cand incepe vaccinarea populatiei

Directorul executiv a anuntat ca vaccinul impotriva noului coronavirus dezvoltat de compania AstraZeneca ar putea fi gata pentru utilizare la sfarsitul lunii decembrie. Compania se afla acum in asteptarea aprobarilor emise de autoritatile cu rol de reglementare pe piata medicamentelor, transmite DPA.

“Autoritatile cu rol de reglementare analizeaza in mod constant datele noastre. Daca ele vor fi rapide atunci cand noi vom fi gata, vom putea incepe sa ii vaccinam pe oameni in ianuarie, posibil chiar la sfarsitul lunii decembrie”, a declarat Pascal Soriot, CEO AstraZeneca, citat de Dagens Nyheter.

AstraZeneca este o companie britanico-suedeza care colaboreaza cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica un vaccin impotriva noului coronavirus. Aceasta companie farmaceutica este considerata una dintre cele mai promitatoare candidate de pe plan mondial in cursa pentru gasirea unui tratament eficient care sa puna capat pandemiei de coronavirus.

“Poate ca nu vom obtine niciodata bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca – n.r.), nimeni nu stie cat de des vor trebui oamenii sa se vaccineze. Daca vaccinul nostru este eficient si ii protejeaza pe oameni mai multi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piata”, a mai spus Pascal Soriot.

Directorul executiv a mentionat ca multi experti considera ca oamenii vor trebui sa se vaccineze din nou dupa o anumita perioada. “Daca acest lucru va trebui facut anual, atunci vom putea sa obtinem bani de pe urma lui (a vaccinului – n.r.) incepand din 2022”, a mai adaugat Soriot.

“Insa trebuie sa ne asiguram mai intai ca vaccinul nostru functioneaza cu adevarat”, a declarat directorul companiei farmaceutice.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca se afla in faza 3 a studiilor sale clinice in luna septembrie. Acele studii au fost stopate temporar din cauza ingrijorarilor legate de starea de sanatate a unui voluntar din Marea Britanie, dar au fost apoi reluate.

Uniunea Europeana, Statele Unite, Marea Britanie, Japonia si Brazilia au semnat contracte initiale cu AstraZeneca pentru a cumpara cantitati mari de vaccin, daca acesta va fi aprobat de autoritatile cu rol de reglementare pe piata medicamentelor.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.