Vine iarna! Vremea se schimba radical. ANM a emis Cod galben de vant puternic si ninsori in 17 judete

Vine iarna! ANM a emis un cod galben de vant puternic si ninsori, in zonele de munte din 17 judete, in acest weekend. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare Cod galben de ninsori si viscol, valabila pe parcursul zilei de sambata in zone din 17 judete.

Potrivit meteorologilor, sambata, intre orele 2:00 – 20:00, in jumatatea de nord a Carpatilor Orientali si in zona inalta a Carpatilor Meridionali, temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat de zapada.

Publicitate

In cursul aceleiasi zile, la peste 1.700 de metri altitudine, in special in grupele vestice ale Carpatilor Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100 – 110 km/h, viscolind ninsoarea.

Judetele vizate de atentionarea Cod galben sunt: Alba, Arges, Bistrita-Nasaud, Brasov, Caras-Severin, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava si Valcea.

Publicitate

In acelasi timp, ANM a prelungit valabilitatea informarii de vremea rea, pana duminica dupa-amiaza.

Citeste si articolul :   Cod galben in Bucuresti si 28 de judete. Ce se va intampla in urmatoarele ore

Astfel, in intervalul 30 octombrie, ora 13:00 – 1 noiembrie, ora 16:00, in nordul, centrul, estul si sud-estul tarii temporar va ploua, iar la munte si posibil in Subcarpatii Moldovei si in depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitatii mixte.

Local, cantitatile de apa vor depasi 15 – 20 l/mp si, izolat, 30 l/mp. Vantul va prezenta intensificari, pe parcursul zilelor de vineri si sambata, indeosebi in sud-vest, iar duminica (1 noiembrie) in est si sud-est in general cu viteze de 50 – 60 km/h. In zona de munte, rafalele vor depasi temporar 60 – 80 km/h.

Meteorologii precizeaza ca, in jumatatea estica a teritoriului, vremea va deveni rece pentru aceasta perioada.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.