Alerta Alimentara in Romania! Carne de pasare infestata cu Salmonella. Zeci de tone de produse contaminate au fost retrase

Alerta Alimentara! Specialistii din cadrul DSVSA Iasi, au descoprit Salmonella in probele din carne de pasare adusa din Polonia. Astfel, zeci de tone de produse infestate cu Salmonella au fost retrase inainte de a fi distribuite in supermarketurile din Iasi. Medicii veterinari au distrus carnea infestata cu aceasta bacterie. Specialistii au verificat probele aduse la analiza in laboratorul DSVSA de catre operatorii economici, dar si depozitele cu carne de pasare

Au fost analizate 6 probe de carne tocata de pasare, carne de pasare spate cu os adusa din Polonia.

„Au fost descoperite 15 tulpini de Salmonella nepatogena, provenite de la 6 probe de carne de pasare, si alte doua tulpini contaminate, respectiv Salmonella enteriditis. S-au luat masurile necesare pentru ca produsele contaminate sa nu ajunga pe piata. Din pacate, tehnologia prin care se obtine carnea de pasare favorizeaza dezvoltarea salmonellei, de aceea masurile de siguranta trebuie sporite. Fie nu au fost procesate in conditii igienice, fie nu s-a facut depozitarea corespunzatoare”, declara specialistii din cadrul DSVSA Iasi.

„Permanent se fac controale si la carnea de pasare adusa din import, mai ales la cea din Polonia si Ungaria, care are mai des aceasta problema, infectarea cu Salmonella” au anuntat specialistii sanitar-veterinari de la DSVSA Iasi.

Citeste si articolul :   Veste buna pentru popor! Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate.

Ce este salmonella

Salmonella este un gen de bacterie patogena intestinala care cauzeaza unele boli infectioase (febra tifoida, paratifos, intoxicatii alimentare etc.). Salmonella este cauza celor mai raspandite toxiinfectii alimentare, contaminand omul prin ingestia de mancare sau de apa infectata.

Publicitate

Exista mai multe tipuri ale acestei bacterii: Salmonella Typhimurium si Salmonella Typhi.

Care sunt simptomele infectiei cu Salmonella

Majoritatea infectiilor cu Salmonella se manifesta la fel ca in cazul gastroenteritei. Acestea sunt urmatoarele:

Diaree;
Greata;
Varsaturi;

Febra;
Crampe abdominale;
Stare de moleseala;

Frisoane;
Dureri de cap;
Sange in scaun.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.