Scenariu rosu! Inca un mare oras a trecut de 3 cazuri la mie

Scenariu rosu! Municipiul Cluj-Napoca a depasit indicele de 3 persoane la mia de locuitori infectate cu COVID-19. In acest context urmeaza sa fie analizate masurile care se impun in astfel de situatii.

“Maine vom analiza in CJSU toate aspectele. Deocamdata vorbim de 3,02, in conditiile in care ne raportam doar la populatia rezidenta pe baza datelor de la Evidenta Persoanelor. Totusi, avem un numar foarte mare de studenti in Cluj-Napoca, precum si alte persoane care activeaza aici si nu sunt inregistrate in evidente. Vedem cum evolueaza cifrele maine si luam deciziile care se impun, cu siguranta”, a declarat, astazi, prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul a mai spus ca este posibil sa fie inchise scolile si restaurantele.

“Practic masurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unitati de invatamant preuniversitar, masca obligatorie in toate spatiile deschise, inchiderea restaurantelor si cafenelelor la interior (raman terasele si delivery sau take away), inchiderea activitatilor de jocuri de noroc si inchiderea programului cu publicul pentru cinematografe si institutiile de cultura. Avem la dispozitie 48 ore de la depasirea unui prag de incidenta pentru a lua masuri”, a mai declarat prefectul de Cluj.

Masurile care ar putea fi luate dupa depasirea coeficientului de infectare intr-o perioada de 14 zile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unitati de invatamant preuniversitar, masca obligatorie in toate spatiile deschise, inchiderea restaurantelor si cafenelelor la interior (ramanand deschise terasele si delivery sau take away), inchiderea activitatilor de jocuri de noroc si inchiderea programului cu publicul pentru cinematografe si institutiile de cultura.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.