Scolile se inchid? Indicele de infectare trece pragul critic de 3, in Bucuresti

Scolile se inchid? incidenta cazurilor a trecut de 3 la mia de locuitori in Bucuresti, astfel ca scolile din Capitala ar trebui sa treaca de luni in scenariul rosu, adica in regim online. Ludovic Orban si Raed Arafat au anuntat zilele trecute ca este posibil acest moment.

Premierul spunea la inceputul saptamanii ca nu exclude carantinarea Capitalei, in anumite zone. Seful guvernului a mai spus ca daca rata de infectare trece de 3 la mia de locuitori, atunci toate scolile vor trece in regim online.

Bucurestiul a atins, duminica, indecele de 3.02, dupa inca 770 de cazuri noi depistate in Capitala. Potrivit ultimului bilant , scolile ar trebui sa intre deja in scenariul rosu.

Anuntul premierului Orban

Publicitate

„Daca e depasita rata de incidenta de 3 la mie, cazuri cumulate pe utlimele 14 zile, scolile vor trece in regim online integral. De asemenea – aici trebuie facuta o evaluare foarte serioasa, stiti ca, de regula, am zis ca scoatem focarele, cazurile care nu reflecta raspandirea in comunitate. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, speram sa nu se ajunga aici si am convingerea ca oamenii inteleg situatia prin care trecem, ca vor avea grija si se vor pazi de infectare”, a declarat Orban.

„La indicele peste 3 la mie e prevazut in ordinul comun Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei ce inseamna trecerea la scenariul rosu si anume invatamant online”, a mai spus premierul.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Inca un pacient cu coronavirus. Bilantul a ajuns la 32 de cazuri in Romania. In ce oras a fost descoperit

Raed Arafat, despre posibilitatea inchiderii scolilor

„Daca nu ma insel, exista acolo scenariile clare care sunt pentru scoli, dar este posibil ca la 3 la mie sa se ia acest lucru in considerare. Nu pot acum sa va dau raspunsul suta la suta cum va fi, dar este posibil sa fie unul dintre scenariile care se iau in considerare. Acest lucru ramane sa fie discutat cu Ministerul Sanatatii, cu Ministerul Educatiei si sa se ia masurile in conformitate cu protocoalele care erau stabilite”, a declarat Raed Arafat.

„Daca vom continua sa vedem situatii cum am vazut in Centrul Vechi si daca oamenii nu sunt dispusi sa inteleaga – petrecerile s-ar putea muta acasa, daca se intalnesc 30-40 intr-un apartament si fac un chef, autoritatile nu pot avea niciun control -, atunci este inconstienta si vom vedea ca masurile noastre vor esua”, a mai spus Arafat.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.