Incidenta cazurilor in Bucuresti a trecut de 3 la mia de locuitori. Ce restrictii se introduc in Capitala

Alerta in Bucuresti. Capitala este extrem de afectata. Ultimele cifre arata ca incidenta cazurilor a trecut de 3 la mia de locitori.

Bucurestiul a trecut de indicele 3, iar Valcea urmeaza.

Publicitate

Alerta in Bucuresti

Publicitate

Se intra in scenariul rosu si se pare ca bucurestenii vor avea mai multe restrictii. Scolile vor trece toate in scenariul rosu, iar masca devine obligatorie peste tot, in locurile publice, inchise sau deschise.

Marti, Raed Arafat, Seful DSU, a anuntat masurile adoptate apoi prin Hotarare de Guvern.

Astfel, purtarea mastii va deveni obligatorie in toate spatiile deschise in localitatile unde incidenta cazurilor depaseste 3 la mie.

“Se considera necesara instituirea obligatiei de purtare a mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, in judetele/localitatile unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, prezente in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare (statii de autobuz, peroane si altele asemenea), falezele, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale si in proximitatea institutiilor de invatamant pana la o distanta de 50 m de intrarea in perimetrul scolii.

Se considera necesara instituirea obligatiei purtarii mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, in judetele/localitatile unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise”, se arata in documentul CNSU.

Citeste si articolul :   Rezultate alegeri SUA 2020. Cine e pe primul loc in cursa pentru Casa Alba

Prevederi referitoare la sarbatorile religioase

“19.Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor si rugaciunilor colective, se desfasoara in interiorul si/sau in afara lacasurilor de cult cu respectarea regulilor de protectie sanitara, stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne.

20.In conditiile pct. 19, pentru prevenirea raspandirii infectiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni si/sau pelerinaje religioase este permisa numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau resedinta in localitatea unde se desfasoara respectiva activitate. ”

Mai mult, evenimentele festive de tip nunti sau botezuri vor fi interzise.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.