Centrul Roman al Energiei continua traditia din ultimii 8 ani si organizeaza, pe 20 octombrie, evenimentul toamnei in zona energiei, ”Romanian Energy Day”. Considerand restrictiile actuale, editia din acest an se va organiza in format de videoconferinta. Pe 20 octombrie, am invitat la masa dezbaterilor specialistii din domeniul energetic, precum si cele mai importante nume ale politicii romanesti si europene. Vor fi abordate subiectele Pactului Ecologic European “Green Deal”, precum si reinventarea si reconstructia sectorului energetic European-Regional-National.
Corneliu Bodea, presedintele Centrului Roman al Energiei, Kadri Simson, Comisarul European pentru Energie, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Tudor Constantinescu, Consilier Principal al Directorului General pentru Energie din cadrul Comisiei Europene, Cristian Busoi, Presedintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie din Parlamentul European si Cristian Badescu, Reprezentant special al Ministerului Afacerilor Externe din Romania pentru Securitate energetica sunt cateva din numele care vor incearca sa raspunda in ce masura Pactul Ecologic European “Green Deal” poate reprezenta principalul mecanism de redresare si dezvoltare economica al Uniunii Europene, in contextul pandemiei mondiale.
Zona discutiilor incepe cu o dezbatere pe tema transformarii in realitate a Pactului ”Green Deal”, date fiind provocarile generate de finantare si infrastructura. Panelul il are moderator pe Francesco Gazzoletti, partener al FortyEight Bruxelles.
Publicitate
Europarlamentarul Cristian Busoi, presedintele Comisiei pentru Energie din Parlamentul European, va aborda subiectul legat de beneficiile Pactului Green Deal pentru Romania, de la finantare, strategii si provocari pana la solutii.
Dan Nica, europarlamentar social-democrat, o sa faca o prezentare a rolului-cheie pe care autoritatilor locale il vor avea in proiectele de tranzitie energetica pentru a facilita aparitia de noi activitati economice la nivel regional (Gorj, Galati, Dolj, Hunedoara, Prahova si Mures).
Cristian Badescu, Reprezentant cu insarcinari speciale al MAE pentru securitate energetica, va explica cum se poate face valorificarea resurselor energetice indigene, un element-cheie pentru atingerea obiectivului UE de neutralitate a emisiilor de carbon pana in 2050.
Din panelul de discutii fac parte Christian Zinglersen, Roxana Caliminte, Anca-Iulia Cimpeanu si Roland Junck.
A doua parte a evenimentului ”Romanian Energy Day” va fi dedicata unei sesiuni despre industria energetica din Romania. Va fi facuta o analiza completa a reconversiei industriei energetice nationale, ca parte dintr-un tablou mai mare in contextual Pactului European ”Green Deal”.
Sorin Elisei, director in cadrul Deloitte Romania, va modera dezbaterea.
Anca Dragu, fost ministru al Finantelor, actual Director General Adjunct al E.ON Romania, Ondřej Safar, Country Manager al CEZ Romania, Carlo Pignoloni, CEO al ENEL Romania si presedinte al RWEA, Daniel Burlan, presedintele directoratului din Complexul Energetic Oltenia, Adrian Goicea, presedintele consiliului de supraveghere Transelectrica vor fi speaker-ii acestui panel
De la infiintarea sa in 2011, asociatia profesionala Centrul Roman al Energiei (CRE) a devenit principala platforma de dialog dintre institutiile romanesti si companiile active in sectorul energetic national si omologii lor europeni.
In prezent, membrii CRE reprezinta toate domeniile energetice: productie si generare din toate tipurile de surse energetice, transport, distributie si furnizare, furnizori de servicii energetice, tehnologie si proiectare, IT & C, precum si servicii juridice.
Membrii CRE reprezinta aproximativ 80.000 de angajati, cumuland o cifra de afaceri de peste 15 miliarde de euro (aproape 8% din PIB).
Corneliu Bodea, presedintele Centrului Roman al Energiei, este actionar al grupului international de companii ABBC si CEO al Adrem. Brand cu o istorie de peste 25 de ani pe piata din Romania, Adrem include companii cu activitate in domeniul energetic. Corneliu Bodea si-a extins formarea tehnica cu studii de management si ulterior cu un MBA in cadrul Open University din Marea Britanie.
Din 2014, Corneliu Bodea detine si pozitia de Presedinte al Centrului Roman al Energiei (CRE), organizatie nonguvernamentala activa in domeniul energetic, cu activitate atat in Romania, cat si la Bruxelles. CRE reprezinta interesele principalilor jucatori din sectorul energetic romanesc si faciliteaza comunicarea cu corespondentii relevanti europeni, oferind totodata o platforma europeana de dialog pentru industria energetica.
Cu o experienta indelungata in domeniul energetic, in managementul unor activitati complexe si a peste 1.000 de angajati, Corneliu Bodea isi propune sa contribuie la initiativele de dezvoltare ale mediului antreprenorial romanesc.
Promo-ul de prezentare al evenimentului ”Romanian Energy Day” poate fi vizionat AICI.
Producția video și transmisiunea live a evenimentului sunt asigurate de Boof Media.
Publicitate