Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment! Ce se intampla cu scolile

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a transmis ca toate scolile din Bucuresti se pregatesc pentru trecerea la scenariul rosu. Acest lucru se intampla in conditiile in care incidenta cazurilor a ajuns deja la 2,82 si este in crestere, potrivit Stirile Pro TV

”La nivelul municipiului Bucuresti, intr-adevar, ne pregatim pentru scenariul rosu, daca se atinge indicele de 3 la mie, asa cum se stie. De aceea, saptamana aceasta am solicitat prefectului de Bucuresti sa avem o intalnire, sa ne pregatim de scenariul rosu. La acea intalnire a participat si directorul Directiei de Sanatate Publica, dar in acelasi timp au participat si inspectorii din fiecare sector al municipiului Bucuresti.” – a declarat Monica Anisie pentru sursa citata mai sus.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta din Bucuresti se reuneste astazi, pentru a analiza cererea mai multor scoli de a trece in scenariul rosu.

Alte 15 scoli din Capitala au cerut suspendarea cursurilor fizice si trecerea la scenariul rosu, care presupune cursuri exclusiv online.

In total, un numar de 43 de scoli au cerut trecerea la scenariul rosu, iar 28 dintre ele sunt deja inchise.

Citeste si articolul :   Coronavirus: Cele mai multe cazuri noi din 12 iunie incoace si niciun deces in ultimele 24 de ore

In cazul in care incidenta cazurilor din Bucuresti depaseste pragul de 3 la 1.000 de locuitori, toate scolile se vor inchide fizic si vor intra in scenariul rosu.

Autor