Raed Arafat, veste pentru toti romanii: Ce se intampla de Craciun si Revelion

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, vine cu veste proasta pentru romani. Secretarul de Stat a explicat ca anul acesta, in contextul pandemiei de COVID-19, nu mai sunt de conceput sarbatori de Craciun si Revelion asa cum au fost anul trecut. Mai mult, vom fi obligati sa ne petrecem sarbatorile acasa. Cei care in perioada aceasta obisnuiau sa isi faca rezervari in strainatate sunt avertizati. Ar putea fi un demers riscant si risca sa-si piarda banii.

“Cred ca astfel de decizii trebuie sa fie discutate prin noiembrie – care este situatia, care vor fi masurile, cum vor fi masurile, unde se va face o anumita activitate sau alta. Nu uitati ca e aspectul bisericilor in Craciun si dupa care avem si toate restaurantele care organizeaza Revelion si care vor incepe presiunile ca vor sa organizeze revelioane ca in fiecare Revelion.

Petreceri de Revelion ca in alti ani – eu cred ca n-avem sa ajungem la asta. Acum ca in alti ani inca e prea devreme. O spun acum, cu toata raspunderea: acum sa fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui sa fie discutate pe baza evolutiei epidemiologice, iar in orice decizie care se ia interesul principal este interesul public si interesul in domeniul sanatatii publice”, a declarat recent Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Alti romani intra in carantina. Ordinul a fost dat.

“Este riscant sa-ti planifici acum Revelionul”

„Imi pare rau, stiu ca nu toti vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizeaza excursii in exterior, dar uitati-va si acum. Este riscant sa-ti planifici acum Revelionul afara, fara discutie, asta e realitatea.

Daca n-as zice asta ar insemna ca induc oamenii in eroare, pentru ca posibilitatea sa fie masuri serioase luate la momentul respectiv exista si atunci va trebui sa urmarim evolutia epidemiologica. Daca vedem ca totul merge in jos si totul e perfect – ceea ce ma indoiesc sa fie asa – atunci, OK. Dar daca vedem ca cifrele in Europa sunt ridicate, vedem ca sunt situatii serioase, ca tarile europene iau masuri serioase – si sunt masuri serioase care se iau, sunt tari care au inceput sa ia masuri de lockdown total. E discutabil, dar se iau astfel de masuri!”, a mai spus Arafat.

Autor