Arafat da cea mai proasta veste! Ce se intampla daca nu se respecta regulile

Raed Arafat a spus ca Romania se afla pe un trend “ascendent important” in ceea ce priveste cazurile de infectare cu noul coronavirus.

Seful DSU a avertizat ca indemnarea populatiei la nerespectarea regulilor “nu inseamna decat pacientI in plus si, probabil, in plus, persoane decedate”.

“Toata lumea observa ca avem o crestere continua a cazurilor, suntem pe un trend ascendent important. Noi cand punem aceste masuri incercam prin ele sa reducem expunerea, sa reducem transmiterea. Apelul nostru catre populatie este sa inteleaga situatia si sa fie partener cu noi in respectarea acestor reguli si acestor prevederi care sunt emise prin hotarari ale CNSU sau prin hotarari de guvern, a mentionat Seful DSU.

Sursa foto: Captura Digi 24

Indemnarea la nerespectarea regulilor duce la agravarea situatiei

“Este extrem de important acest lucru, pentru ca sunt foarte multi in domeniul online, chiar si unii care declara acest lucru in alte spatii publice, care indeamna populatia la nerespectarea regulilor. Iar acest lucru nu va duce decat la agravarea situatiei. Indemnarea populatiei la nerespectarea regulilor nu inseamna decat in plus pacient si, probabil, in plus, persoane decedate. Este un apel pe care il fac inca o data: respectarea regulilor in aceste zile este extrem de importanta si noi nu putem lucra fara parteneriatul cu populatia, cu autoritatile locale, cu toate institutiile. Nu poate o singura entitate sa rezolve problemele. Prin dumneavoastra transmit populatiei sa se gandeasca la sanatatea lor si a celor apropiati lor si sa respecte regulile recomandate sau obligatorii”, a declarat Arafat la sfarsitul sedintei de Guvern.

Citeste si articolul :   Veste proasta, bilant ingrijorator. Autoritatile sunt in alerta. Anuntul oficial

De asemenea, Arafat a a mai spus ca nu are informatii despre decizia de a permite pelerinilor din afara Iasiului accesul la racla Sfintei Parascheva.

“Nu pot sa va raspund, pentru ca nici eu nu stiu daca s-a dat sau cine a dat acest lucru. (…) Nu stiu despre ce e vorba, nu stiu daca a fost dat ordin sau ceva. Aici trebuie discutat, mai ales pe partea de ordine publica. Eu sunt aici de la ora 10,00 dimineata si nu stiu”, a mai spus Arafat.

Autor