Restrictii noi in Capitala? Bucurestenii ar putea sa nu mai aiba voie sa iasa din sectorul lor. Cand se anunta oficial

Vor fi restrictii noi in Capitala? Ludovic Orban se intalneste, astazi, la ora 16.00, cu ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, si secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Intalnirea are loc la Palatul Victoria, dupa ce numarul cazurilor noi de Covid-19 a crescut in ultimele zile in tara noastra.

Potrivit raportului saptamanal al INSP, Bucurestiul a inregistrat o incidenta de 3,1 cumulata in ultimele 14 zile a numarului total de cazuri de infectari cu Covid-19. Aceste date au fost raportate pana la 11 octombrie.

Totusi, statisticile se calculeaza diferit de catre cele doua institutii ale statului, INSP si GCS.

Publicitate

Potrivit legii, la o incidenta de 3,1 a cazurilor de imbolnaviri cu Covid-19, in Bucuresti se poate impune carantina zonala. Insa ministrul Sanatatii Nelu Tataru a spus clar, recent, ca Bucurestiul nu se poate delimita de sectorul Ilfov – in conditiile in care ar fi destul de dificil sa fie izolat si un singur sector din Bucuresti.

Citeste si articolul :   Inca un judet intra in scenariul rosu. Ce restrictii urmeaza sa fie aplicate

Autoritatile pot impune, insa, masuri suplimentare. La Guvern se discuta astazi daca toate scolile trec la cursuri exclsuvi online.

Alte masuri care ar putea fi aplicate in Bucuresti:

– inchiderea salilor de sport
– inchiderea centrelor comerciale
– limitarea deplasarilor, astfel incat oamenii sa se deplaseze dintr-un sector in celalalt doar in interes de serviciu sau in interes medical

In Bucuresti se mai pune sub semnul intrebarii organizarea de evenimente private, cum ar fi nuntile sau botezurile – dupa cum a confirmat, luni, si premierul Orban.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.