Restaurantele, cinematografele si salile de fitness din Arad se inchid

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Arad a decis, marti, inchiderea restaurantelor, cafenelelor care functioneaza in interiorul cladirilor, a salilor de jocuri de noroc si a cinematografelor din orasul Arad si din alte localitati din judet.

Decizia a fost luata dupa ce incidenta cumulata a cazurilor de Covid in ultimele 14 zile a depasit pragul de 1,5/1.000 locuitori.

Astfel, autoritatile au decis suspendarea activitatii cu publicul, pe o durata de 7 zile, incepand de miercuri si pana in 20 octombrie, a tuturor restaurantelor si cafenelelor, care functioneaza in interiorul cladirilor, din urmatoarele localitati: Arad, Chisineu-Cris, Curtici, Iratosu, Livada, Socodor, Simand, Varadia de Mures, Varfurile, Vladimirescu si Zerind.

„Exceptie fac restaurantele si cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare, exclusiv pentru clientii cazati in aceste unitati. Operatorii economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, pot functiona in regim take away (la pachet), drive in, room – service si livrare la client”, se arata in decizia CJSU Arad.

De asemenea, in localitatile respective se suspenda, tot pentru 7 zile, si activitatea cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, in toate spatiile in care exista aparate, inclusiv cazinouri. „Exceptie fac spatiile in care functioneaza pariuri si loterii, in care se comercializeaza bilete (fara utilizarea aparatelor pentru jocuri de noroc), cu respectarea regulilor de distantare fizica si a masurilor de igiena sanitara”, se mai arata in decizie.

Totodata a fost suspendata activitatea cu publicul in cinematografe, institutii de spectacole si/sau concerte, in sali de sport si in unitati in care au loc activitati de pregatire fizica, in sali de fitness si aerobic, precum si in sali de evenimente, situate in interiorul cladirilor, pe o durata de 7 zile, in localitatile respective.

Autoritatile au decis si suspendarea activitatii in piete, cu exceptia zonelor in care se comercializeaza produse agroalimentare.

„Se instituie obligativitatea purtarii masti simple chirurgicale sau textile de catre toti cetatenii in spatiile publice din judetul Arad, pe o raza de 100 m in jurul unitatilor de invatamant, in piete comerciale, targuri, oboare, piete de vechituri, piete agroalimentare, zone de asteptare, cozi formate la intrarea in diverse institutii si societati comerciale, statii de transport public, peronul garilor, autogari, aeroport, in punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, gradini de vara, festivaluri publice si private, evenimente culturale publice si private si manifestari publice, ceremonii religioase, slujbe si rugaciuni colective, in zonele de promenada aglomerate incluzand centrele pietonale ale localitatilor si falezele (malurile raurilor) din interiorul localitatilor, parcarile si zonele de agrement adiacente centrelor comerciale si mall-uri, in intervalul orar 6.00 – 24.00, cu exceptiile prevazute in Ordinul nr.874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2”, au mai decis membrii CJSU Arad.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.