Raed Arafat, anuntul momentului: “Peste zece zile…”

Raed Arafat, seful DSU, avertizeaza ca exista riscul sa ajungem la 5.000-7.000 de cazuri zilnice peste zece zile. Acest lucru se poate intampla in cazul in care problema raspandirii nu va fi rezolvata prin masurile de restrictie.

Ce spune Raed Arafat

Seful DSU a mentionat ca raspandirea comunitara a virusului este foarte extinsa in Romania

„Daca nu se va rezolva problema raspandirii si va continua in acelasi trend, este posibil sa ajungem acolo. Daca masurile care se iau au un impact, atunci este posibil sa vedem o incetinire”, a declarat Arafat.

Totodata, Raed Arafat a declarat ca transportul si livrarea tratamentului este o provocare pentru cei implicati si ca prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat in linia intai si persoanele vulnerabile. In cazul acestora, pretul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistica, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare intre Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii. Depinde cum vor veni dozele.

Citeste si articolul :   Cati romani vor fi infectati cu coronavirus si cand incepem sa scapam de Covid-19. Anuntul ministrului Sanatatii

Eu ma indoiesc ca vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritatile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulantierii, si bineinteles persoanele vulnerabile, cu comorbiditati. Este o problema de siguranta la nivel national. Si va fi suportat de stat”, a mai spus Arafat.

Masuri obligatorii

Raed Arafat a mai declarat ca masca ar putea deveni curand obligatorie pe strada si in Romania, daca numarul cazurilor nu scade.

„Clar este posibil sa ajungem si la asta, nu vreau sa se interpreteze si sa se spuna gata, Arafat a zis ca de maine masca, dar o astfel de decizie poate sa fie aproape, daca situatia nu intra sub control si daca in continuare vom avea oameni care se pacalesc pe ei singuri”, a punctat Raed Arafat.

Autor