Stare de urgenta pana in februarie 2021, in Italia. Masca obligatorie si in spatii libere

In Italia, starea de urgenta se prelungeste pana in februarie 2021. Una dintre masurile instituite este purtarea mastii sanitare in aer liber. Aceasta devine obligatorie in Italia la nivel national, pentru a reduce cresterea numarului de infectii cu coronavirus, a transmis Ministerul Sanatatii dupa ce guvernul a fost de acord.

Totodata, guvernul italian a aprobat un decret de extindere a starii de urgenta pana la 31 ianuarie 2021, in contextul pandemiei, a declarat o sursa guvernamentala.

Starea de urgenta ar fi expirat la data de 15 octombrie 2020, mentioneaza Agerpres.

Masca, obligatorie si in aer liber.

“Mastile sanitare trebuie purtate in orice moment”, cu exceptia situatiilor “izolate”, de exemplu cand esti singur intr-un parc, a declarat ministrul adjunct al sanatatii Sandra Zampa pentru televiziunea publica RAI.

Conform declaratiei acesteia, de la aceasta obligatie vor fi exceptati copiii sub 6 ani si persoanele cu dizabilitati sau cu probleme medicale incompatibile cu purtarea mastilor faciale.

Purtarea mastii era deja obligatorie pentru activitati in aer liber in mai multe regiuni italiene, precum Sicilia, Campania si Lazio, ultimele doua incluzand orasele Napoli si Roma.

Citeste si articolul :   Italia anunta ca va dezvolta propriul vaccin anti-Covid 19.

Autoritatile italiene intensifica masurile antivirus dupa o crestere a numarului zilnic de infectari, care au atins cel mai inalt nivel de la sfarsitul lunii aprilie. Cu toate acestea numarul imbolnavirilor este mult mai mic decat se inregistreaza in alte tari europene, cum ar fi Franta, Spania si Marea Britanie.

„Recomandam sa mentineti o linie comportamentala prudenta. Adica pastrati distantarea fizica, folositi mastile de protectie. Spalati-va pe maini si, mai ales, evitati aglomeratia”, a afirmat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Preventie, Ministerul Sanatatii.

Calatorii din Romania sunt obligati sa se izolare la domiciliu timp de doua saptamani si sa se supuna testului molecular.

Autor