Ponta si Tariceanu se unesc sub un singur partid: Pro Romania Social-Liberal. „Ne vom lupta cu PNL, USR si Iohannis

Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta au anuntat ca cele doua formatiuni, ALDE si Pro Romania, vor candida impreuna la alegerile parlamentare sub sigla unui singur partid – Pro Romania Social-Liberal. Cei doi lideri de partide vor fi capi de lista la parlamentare.

Paritatea la parlamentare se va face, potrivit declaratiilor celor doi, pe „criterii obiective de performanta”. Concret, va fi o paritate de 60-40% in favoarea Pro Romania. Victor Ponta va fi cap de lista la Camera Deputatilor, iar Calin Popescu Tariceanu la Senat.

„Acum suntem iar in criza. Daca altii nu au curajul sau nu au dorinta de a opri drumul spre prapastie, il facem noi. Vreau sa cred ca putem construi in jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o alternativa.

Ma bucur foarte mult si salut faptul ca intreaga conducere a ALDE a fost de acord sa unim fortele pe care le avem. Nu sunt niste forte uriase, insa viziunea comuna ne permite sa vorbim si sa venim cu solutii si cu oameni la ce se intampla. Asa cum in 2020 am fost singurii care s-au opus in Parlament masurile gresite, asa vom face si de acum incolo, insa mai puternic impreuna”, a declarat Victor Ponta.

Publicitate

Liderul PRO Romania spune ca PSD-ul ca face blat continuu cu PNL.

„Ne-au convins ca nu doresc sa lupte. Vor sa piarda cum au pierdut si la Bucuresti. Nu vor sa deranjeze. Sa faca non-combat. Noi nu suntem de acord cu acest lucru. Fara cei de la PSD, noi ne vom lupta cu PNL, Klaus Iohannis, USR, cei care la acest moment duc Romania in prapastie.

Vom candida impreuna sub un nou partid – Pro Romania Social-Liberal. Intr-o singura gandire si viziune pot sa blocheze ceea ce acum pare un drum drept spre prapastie”, a mai spus Ponta.

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a spus ca exista o „dorinta a partidelor mari de a elimina de pe scena politica partidele mici”.

„Decizia de fuziune de azi e raspunsul nostru comun la aceasta situatie politica. Vom fi o forta politica de centru care sa poata mentine echilibrul pe scena romaneasca, care sa joace rolul unei busole si care sa militeze in continuare pentru principiile si valorile in care credem. Pe de o parte noi in ALDE care credem in principiile liberale si Pro Romania cu valorile sociale”, a declarat Tariceanu.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.