Iohannis: Lunile care vor urma nu vor fi deloc usoare

Lunile care vor urma nu vor fi deloc usoare, spune presedintele Klaus Iohannis, cu referire la pandemie: „Oricat ne-am dori, situatia epidemiologica nu ne permite intoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei”.

Klaus Iohannis a atras atentia ca ne aflam din nou intr-un punct critic si avem fiecare de facut o alegere fundamentala pentru viitor: „Vrem sa mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri si la supraaglomerarea spitalelor? Este un drum la capatul caruia ne asteapta multa suferinta si pierderi incomensurabile. Sau alegem sa avem si viata sociala si economie functionala? Putem, daca dam dovada de responsabilitate”, a spus seful statului intr-o declaratie de presa facuta miercuri seara.

“Vom reactiona local si regional. Nu este nevoie sa inchidem toata tara, daca avem focare in anumite regiuni, atunci acolo se va actiona.

– Sunt orase si comune unde numarul de infectari este mare, dar si sunt orase unde nu sunt bolnavi. Deci trebuie sa se actioneze distinct.”, a spus presedintele.

Iohannis a adaugat ca restrictiile sunt inevitabile: „Cu cat mai repede sunt introduse si respectate, cu atat mai rapid isi produc efectele”.

Publicitate

Presedintele a adaugat ca nu doar in Romania este complicata situatia, mai ales ca sistemele de sanatate au fost supuse in ultimele luni unei mari presiuni, iar medicii au facut eforturi uriase pentru a salva vietile oamenilor.

In acest context, Iohannis le-a multumit medicilor si angajatilor din sanatate pentru efort: „Acesti oameni merita respectul nostru si admiratia noastra. Avem inceredere in medicii nostri”.

„Lunile care vor urma nu vor fi deloc usoare, dar sunt convins ca vor actiona cu acelasi devotament. Vreau sa-i asigur pe medici ca sunt alaturi de ei si impreuna vom face fata acestei crize. Este o lupta nu doar a sistemului medicului, este o lupta in care avem cu totii o mare responsabilitate. Oricat ne-am dori, situatia epidemiologica nu ne permite intoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei. Cu cat creste numarul de bolnavi si de decese, cu atat ne indepartam si mai mult de acest moment indelung asteptat”, a adaugat seful statului.

Citeste si articolul :   VIDEO Impresionant! O femeie a pus la gatit pietre pentru pruncii ei cu speranta ca vor adormi asteptand sa se faca

Oricate masuri ar implementa autoritatile, ele isi pierd din eficienta daca unii dintre semenii nostri refuza sa participe la acest efort colectiv, a mai spus Iohannis: „Depinde de constiinta fiecaruia dintre noi daca vom castiga aceasta batalie fara precedent”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.