Noi restrictii in Romania. Raed Arafat a facut anuntul

Noi restrictii in Romania. Seful DSU, Raed Arafat, a declarat ca in acest moment nu se pune problema de lockdown, dar vor fi luate masuri suplimentare.

“Nu stiu daca este vorba de o stare de urgenta, dar vorba de masuri care sa fie luate suplimentar din cauza cresterii numarului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis ca este posibil ca sa se ia masuri locale, masuri zonale care sa fie intensificate, iar controalele sa fie intensificate pentru ca trebuie sa controlam aceasta crestere. (…)”

Noi restrictii in Romania

“Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenta sau nimeni nu a spus – sau cel putin nu am auzit eu – ca va fi instituita o stare de urgenta. Trebuie sa fie totusi instituite unele masuri pentru ca unele prefecturi au inceput sa le instituie, unde cifra este mai mare, incidenta e mai mare, sa instituie niste reguli judetene, locale, in anumite localitati si ne putem astepta sa creasca astfel de masuri. (…) La acest moment nu se discuta de inchidere sau de lockdown, cum ziceti, in acest moment nu”, a declarat secretarul de stat.

Raed Arafat a mentionat ca in aceasta perioada este foarte important sa se pastreze regulile de distantare si cele de igiena.

Arafat, recomandari pentru populatie

“Fara discutie aceste masuri sunt necesare si cea mai necesara este colaborarea oamenilor, precum purtarea mastii, respectarea regulilor de distantare si acesta este cel mai important lucru. Daca asta nu se rezolva, atunci degeaba luam masuri daca oamenii nu le respecta. Oamenii trebuie sa lase la o parte semnele de intrebare care au fost puse de unii si de altii, care nu stiu ce motive au avut in spate ca sa duca aceste campanii impotriva, si sa asculte totusi recomandarile care vin oficial, care vor sa rezolve aceasta problema. Oamenii ar trebui sa fie echipa cu noi, o echipa in care noi sa lucram impreuna cu ei”, a mai spus Arafat.

Noi restrictii in Romania

Apar virozele si gripele

“Problema gripei sezoniere este ca se combina cu prezenta acestui virus si normal ca persoanele vulnerabile sunt vulnerabile si la unul si la altul, iar asta pune viata lor in pericol mai mare. De aici noi insistam pe partea de prevenire si vaccin. Totusi purtarea mastii previne si gripa sezoniera si riscul de infectare, asa ca revenim la purtarea mastii si igiena, care sunt mai importante”, a punctat Raed Arafat.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.