Noi restrictii anuntate de Arafat. Mai multe localitati se inchid

Raed Arafat, anunt despre noi masuri ce vor fi luate de autoritati. In contextul actual se impun noi masuri in mai multe zone din din Romania.

Seful DSU a transmis ca vor vi luate o serie de noi restrictii in cazul localitatilor sau municipiilor care au o incidenta de 1,5 cazuri la mia de locuitori. Printre aceste masuri se numara purtarea obligatorie a mastii de protectie in spatiile inchise, dar si deschise.

De asemenea, in zonele respective, restaurantele urmeaza sa fie inchise, iar evenimentele precum nuntile si botezurile vor fi interzise.

”In primul rand toate comitetele Judetene Municipale, inclusiv ale Municipiului Bucuresti urmeaza sa se intruneasca in regim de urgenta sa analizeze situatia epidemiologica din toate localitatile si sa ia toate masurile prevazute prin hotararile de Guvern in contextul unei incidente de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Publicitate

Purtarea mastii de protectie in spatiile inchise, dar si deschise unde exista aglomeratie. Interzicerea evenimentelor precum nunti, botezuri in zone in care incidenta cazurilor este de 1,5 la mia de locuitori in ultimele 14 zile. Sistarea sau inchiderea restaurantelor in interior in zonele care depasesc 1,5 la mia de locuitori”, a declarat Arafat.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anunt de ultim moment despre Craciun si Revelion

Secretarul de Stat face apel catre Comitetele Judetene.

”Solicitam la toate Comitetele Judetene si Municipiul Bucuresti sa implementeze masuri acolo unde regula o impune”, a mai spus seful DSU.

Publicitate

Noi reguli pentru patroni

”Este in analiza posibilitatea implementarii suspendarii activitatii agentilor care nu respecta reglementarile cel putin timp de 30 de zile de la momentul constatarii abaterii.

In zonele unde incidenta este de 1,5 la mia de locuitori recomandarea este ca toti agentii economici inclusiv institutiile publice si private sa ia in considerare: 1, munca de la domiciliu si acolo unde nu se poate, decalarea programului. Acest lucru trebuie sa devina o obligatie in aceste zone”, a mentionat Arafat.

Cum se vor desfasura sarbatorile religioase.

”Mai este o decizie care a fost luata si anume legata de organizarea sarbatorilor religioase si care este permisa numai in cazul persoanelor care au rezidenta acolo unde se desfasoara activitatea fara participarea pelerinilor din alte localitati.

Acest lucru este extrem de necesar pentru ca riscul major nu este numai la participarea la fata locului. Riscul major este pe durata transportului, in autocare.

Citeste si articolul :   BOR a decis: ce se va intampla cu taina Botezului

Este suficient sa fie o persoana infectata ca sa se intoarca toti din autobuz infectati acasa. Acest lucur trebuie sa fie limitat si sper ca poporul ne intelege pentru aceasta decizie”, a punctat Raed Arafat.

Se intensifica controalele

”Controalele vor fi intensificate. Vor fi facute verificari de respectare a regulilor, lucru care va fi extrem de important din punct de vedere a limitarii raspandirii virsului”, a mai spus secretarul de Stat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.