Medicul Adrian Marinescu: Cum facem diferenta dintre o raceala, gripa si COVID-19.

Medicul Adrian Marinescu ne spune care este diferenta dintre o raceala, o gripa si infectia cu COVID-19. Am intrat deja in sezonul rece si avem o grija in plus, gripa sezoniera si COVID-19.

Dr. Adrian Marinescu spune ca cel mai important este sa reducem riscul de gripa, pentru a avea mai putine infectii cu virusuri gripale pentru a se concentra pe infectia cu SARS-CoV-2.

Simptomele care fac diferenta dintre o gripa si COVID-19.

“Va fi destul de greu sa facem o diferenta acasa, deci primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne izolam. Asadar, nu mergem la camera de garda daca avem simptome.

– In general gripa are un debut mai brusc, lucrurile se intampla mai repede. Daca vorbim de o forma medie sau severa cu SARS-CoV-2, lucrurile merg gradual. Pacientul are aparent senzatia ca respira bine dar parametrii legati de saturatia de oxigen arata ca lucruile nu stau asa. Asta insemna ca simptomele se vor instala progresiv.

– Lipsa mirosului si lipsa gustului, chiar daca se pot intalni si la gripa, sunt mult mai clare cand vorbim de COVID 19. Acest simptom apare uneori fara alte simptome.

Citeste si articolul :   14 semne de avertizare ale deficitului de vitamina B12 la femei

– Astenia fizica este mult mai pregnanta si tine mai mult timp in infectia cu noul coronavirus.

Cum se manifesta o simpla viroza

In momentul in care nu apar dureri musculare, o stare generala proasta si senzatia „ca esti batut”, poate fi vorba despre o simpla viroza.

Cine a trecut prin infectia cu SARS CoV 2 realizeaza ca sunt lucruri destul de clare. Noul coronavirus vine si cu multe cazuri asiptomatice sau foarte usoare deci riscul de transmitere este foarte ridicat

Vaccinul antigripal nu ajuta ca o actiune directa impotriva coronavirusului dar ne ajuta in mod clar pentru ca nu vor fi probleme de diagnostic intre cele doua”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Autor