Alerta ANM: Cod galben in aproape toata tara

Alerta ANM! Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabila in intervalul 05 octombrie, ora 15:00 – 06 octombrie, ora 18:00, pentru instabilitate atmosferica accentuata, cantitati insemnate de apa si intensificari ale vantului.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 05 octombrie, ora 15:00 – 06 octombrie, ora 18:00

Publicitate

Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, cantitati insemnate de apa, intensificari ale vantului

Zone afectate: conform textului si hartii

Publicitate

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, la inceput in Banat, Crisana, Maramures, apoi si in vestul si nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul si nordul Munteniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei. Vor fi perioade cu averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25…35 l/mp si izolat 50…60 l/mp.

Vantul va avea intensificari la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85…95 km/h), iar local si temporar si in vest si in nord-est (rafale in general de 50…60 km/h).

Citeste si articolul :   Presedintele Klaus Iohannis are baza legala pentru a putea declara, din nou, stare de urgenta

Potrivit meteorologilor, dupa zile cu temperaturi ridicate, ploile vin insotite si de fenomene extreme. Astfel, in zilele urmatoare, vom avea parte de averse torentiale, insotite de fulgere, tunete dar si de intensificari ale vantului.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizari de vreme severa imediata.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.