Restrictii noi in Romania? Ludovic Orban a facut anuntul

Noi restrictii in Romania? Ludovic Orban, premierul Romaniei a declarat ca daca nunarul de cazuri de infectare cu coronavirus va creste, atunci sunt necesare noi restrictii.

Premierul spune ca Executivul nu vreau impunerea de noi restrictii. In acest context, Orban ii indeamna pe romani la respectarea reguluilor existente.

Noi restrictii in Romania? Ludovic Orban a facut anuntul

„Apelul meu este in continuare acelasi – nu ignorati pericolul, cu cat numarul celor care nu respecta regulile este mai mare, cu atat riscul de transmitere a virusului este mai mare, cu cat creste numarul de persoane infectate zilnic, cu atat riscul de aparitie a unor noi restrictii creste. Noi nu ne dorim sa impunem noi restrictii, obiectivul nostru a fost acela de a asigura functionarea in conditii cat mai aproape de conditiile normale in special activitatile economice, iar acest lucru se vede in modul in care evolueaza economia.

Pe de alta parte, mentinerea acestei normalitati depinde in cel mai inalt grad de masura in care oamenii se conformeaza masurilor de protectie sanitara”, a declarat Ludovic Orban.

Restrictii noi in Romania? Ludovic Orban a facut anuntul

Cum se poate opri cresterea numarului de cazuri

„In ceea ce priveste cresterea numarului de cazuri, noi am urmarit gradual luarea unor masuri, pe baza unor evaluari epidemiologice, de reluare a activitatilor pentru ca obiectivul nostru a fost ca economia sa functioneze, ca toate activitatile sa se desfasoare in conditii cat mai aproape de normalitate.

In paralel cu aceste masuri, am derulat o campanie de informare publica, prin care am cerut romanilor sa respecte masurile de protectie sanitara. Putem opri cresterea numarului de cazuri, prin cresterea numarului persoanelor care respecta regulile de protectie sanitara. Evident ca doar noi autoritatile guvernamentale nu putem sa determinam singuri acest lucru. Avem nevoie de colaborarea tuturor institutiilor, tuturor partenerilor, agentilor economici care au obligatia prin reglementari sa respecte regulile de protejare a sanatatii, fie teatre, mall-uri, restaurante”, a mai spus Orban.

Noi restrictii in Romania? Ludovic Orban a facut anuntul

Ce se intampla cu scoala

„In stabilirea modului in care functioneaza scoala am tinut cont de situatia epidemiologica la nivel local. Cifrele de la nivel national nu se regasesc neaparat in localitati. In localitati care nu sunt afectate sau sunt foarte putin afectate si acolo invatamantul se poate desfasura exact cum am stabilit prin reglementare. Sigur ca acolo unde nivelul de raspandire depaseste 3 cazuri la mie cumultate in ultimele 14 zile, acolo se va trece la invatamantul online”, a explicat Orban.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.