CDC a descoperit noi simptome ale COVID in randul adultilor

CDC identifica noi simptome ale Covid-19 la adulti similar cu MIS-C la copii. Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, agentia federala a Departamentului de Sanatate Publica al SUA, a descoperit noi simptome ale infectarii cu noul coronavirus identice cu simptomele unui sindrom inflamator rar in randul copiilor (MIS-C), scrie CNN.

Sindromul inflamator multisistemic in randul adultilor, MIS-A, a rapus cel putin trei pacienti si e pare ca afecteza intr-un mod disproportionat minoritatile etnice, spun specialistii echipei CDC.

CDC a descris cazurile a 27 de adulti cu varste cuprinse intre 21 si 50 de ani. Majoritatea pacientilor au avut inflamatii extreme pe tot corpul, iar organele, cum ar fi inima, ficatul si rinichii, au fost afectate. Totusi, plamanii nu au fost afectati.

„Desi hiperinflamarea si disfunctia organelor extrapulmonare sunt simptome in randul adultilor spitalizati cu forme severe de COVID-19, aceste afectiuni sunt in general insotite de insuficienta respiratorie”, se mentioneaza in raportul saptamanal al CDC.

„In schimb, pacientii cu MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scazut in sange) sau anomalii observate in radiografii. Doar 8 din 16 pacienti au avut simptome respiratorii documentate inainte de aparitia MIS-A”.

Citeste si articolul :   Anunt de ultim moment despre recalcularea pensiilor

O treime din cei 27 de pacienti au fost testati negativ pentru infectia cu coronavirus, dar au fost testati pozitiv pentru anticorpi, fapt ce a aratat ca ei trecusera, deja, prin infectia cu COVID-19. „Toti pacientii cu MIS-A descrisi in acest raport, cu exceptia unuia, apartineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale”, au mentionat cercetatorii.

CDC a spus ca 10 din cei 27 de pacienti au necesitat terapie intensiva; trei au fost intubati si trei au decedat. La doi adulti, primele simptome au fost accidente vasculare cerebrale majore.

Autor