Focar de COVID-19 in Romania. Zeci de persoane sunt infectate

A fost depistat cel mai mare focar de COVID-19 din judetul Buzau. Aici s-au inregistrat 58 de cazuri, fiind vorba despre un camin pentru varstnici din Ramnicu Sarat. Potrivit autoritatilor, in acest judet, sunt active trei focare de coronavirus,

Cel mai mare dintre focare este la Caminul pentru Persoane Varstnice “Alecu Bagdad” din Ramnicu Sarat unde au fost inregistrate 58 de cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus. In acest centru se afla batrani care au diverse afectiuni.

Focare active in judetul Buzau

Un alt focar de COVID-19 este la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala din Ramnicu Sarat, unde sunt 42 de persoane infectate, beneficiari ai unitatii si angajati.

Al treilea focar este cel de la Scoala 11 din Buzau, cea mai mare din municipiu, unde au fost depistate pozitiv doua eleve si un profesor de Educatie Fizica si Sport. Incepand de vineri, scoala a fost trecuta din scenariul galben in scenariul rosu, urmand ca timp de doua saptamani elevii sa invete doar de acasa, online.

Citeste si articolul :   Mesajul unui tanar din Bucuresti internat la Victor Babes cu coronavirus. „Am aflat din presa ca sunt infectat

”In cazul focarului de la Scoala gimnaziala nr. 11, DSP a dispus urmatoarele masuri: identificarea contactilor directi ai cazurilor confirmate si carantinarea acestora, testarea contactilor apropiati simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curatenie si dezinfectie terminala, cu firma specializata, unitatea de invatamant isi va suspenda cursurile ”fata in fata” pana pe 16.10.2020”, a anuntat Prefectura Buzau.

Autor