Primarul decedat de COVID care a castigat un nou mandat, face inconjurul lumii

Primarul Ion Aliman a fost ales, in ciuda faptului ca a decedat acum 10 zile. El ar fi obtinut peste 1.000 din cele 1.600 de voturi exprimate. Cazul primarului din comuna Deveselu a facut facut planetei.

Din Statele Unite pana in Noua Zeelanda si din Europa in America de Sud, televiziunile au transmis imagini din Romania despre Ion Aliman, care a decedat in urma infectarii cu noul coronavirus si care care a fost reales duminica.

“Ne vegheati. Dumnezeu sa va odihneasca in pace. Bravo, eroul nostru. Te vom iubi mereu”, spune un localnic din Deveselu.

Imaginile au facut rapid inconjurul lumii. CNN a relatat evenimentul inedit petrecut la mormantul fostului primar reconfirmat in functie si dupa deces. Televiziunile de stiri din Australia au difuzat filmarile din cimitir care arata zeci de sateni la mormantul lui Ion Aliman veniti sa aprinda lumanari dupa incheierea urnelor.

Chiar si principala televiziune de stiri europeana, Euronews a publicat pe site clipul video din cimitir, iar reactiie nu au intarziat sa apara. Evenimentul a ajuns si in Canada unde CBC, una dintre cele mai mari statii TV, a relatat evenimentul.

Citeste si articolul :   Robert Negoita, depistat cu noul virus

Presa straina scrie ca dupa ce localnicii din Deveselu si-au exprimat optiunea de vot trebuie sa se pregateasca de noi alegeri. De aceasta data… sa aleaga un primar in viata.

Autor