Alerta ANM. Romania, lovita de furtuni. Zonele afectate

Alerta ANM. Romania, lovita de furtuni. si ploi torentiale. Meteorologii ANM au emis, luni, o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi insemnate cantitativ, valabila pana marti in 27 de judete.

Astfel, ANM anuntaca, in intervalul 28 septembrie, ora 18:00 – 29 septembrie, ora 12:00, in Oltenia, Moldova si local in Muntenia, Transilvania si Maramures vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, mentioneaza Agerpres.

De asemenea, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25 – 35 l/mp si, pe arii restranse, indeosebi in Moldova si in zona de munte, 40 – 60 l/mp.

Publicitate

Judetele vizate de atentionarea Cod galben sunt: Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Prahova, Dambovita, Teleorman, Arges, Sibiu, Alba, Valcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin.

Citeste si articolul :   Incendiu de proportii. Avertizare RO- ALERT

Meteorologii avertizeaza ca ploi si manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala si in restul teritoriului, iar in sud-est si vest vor fi intensificari temporare ale vantului, cu rafale in general de 45 – 55 km/h.

Totodata, incepand de marti dupa-amiaza si pana vineri, va ploua insemnat cantitativ indeosebi in jumatatea de nord a tarii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.