Alegeri locale 2020. Ministrul Sanatati a facut anuntul. E obligatoriu pentru toti romanii

Alegeri locale 2020. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a nuntat regulile pe care toti romanii trebuie sa le respecte in ziua votului.

Masuri speciale pentru acest scrutin si ce se va intampla in luna octombrie.

„Nu e un an obisnuit. O spuneam inca din martie. Nu am avut sarbatori pascale la fel, 1 mai, Rusalii, examen de evaluare sau de bacalaureat la fel, an scolar la fel, concedii la fel, desi unii au incercat sa-l faca la fel ca in anii trecuti. Avem o luna septembrie total diferita de ceilalti ani, un inceput de an scolar total diferit, si niste alegeri total diferite, dupa cum a fost si o campanie electorala diferita.

Raman principalele precautii: portul mastii, distantarea, dezinfectarea la intrarea in sectie, distantarea la iesirea din sectiile de vot, traseul cat mai scurt catre cabina de vot si catre urnele unde se depun buletinele de vot. La fel, existenta unor persoane care prezinta simptome respiratorii sau febra, traseul cel mai scurt catre o urna sau o cabina de vot care din acel moment vor deveni dedicate pentru cei cu simptomatologie respiratorie sau febra, prioritizarea acestor pacienti, precum si prioritizarea alegatorilor peste varsta de 65 de ani”, a declarat Nelu Tataru.

Alegeri locale 2020. Purtarea mastii este obligatorie. Ce se intampla cu stampila.

Citeste si articolul :   32 de persoane, duse la audieri, intr-un dosar de trafic de droguri.Peste 50 kg de canabis, confiscate

„Persoana care intra se dezinfecteaza. Dezinfectandu-se, poate folosi stampila. La fel, se dezinfecteaza si la iesirea din sectie”, a explicat ministrul Sanatatii.

Alegeri locale 2020. Cum voteaza cei care sunt infectati cu COVID.

Pacientii internati in spitalele cu COVID vor beneficia de urna mobila. Buletinele de vot vor fi puse in saci speciali pentru protectie, apoi se vor introduce in alti saci. Acestea vor fi numarate separat seara de persoane care vor purta manusi si masti.

Ce ne asteapta in luna octombrie.

„Ma astept sa ramanem in acel registru de platou, pentru ca in adoua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe panta descendenta, sa ne pregatim pentru sezonul rece, sezonul gripal, sa putem sa ne facem vaccinarile. E un an atipic, tindem spre o viata cvasinormala in acest an. Suntem intr-o pandemie care se preconizeaza a se intinde pe un an si jumatate, doi. Trebuie sa invatam sa traim cu acest virus”, a mai spus Tataru.

Autor