Alerta. Un nou focar la Cernavoda

Autoritatile au anuntat cresterea numarului de cazuri noi de infectari cu COVID-19 in judetul Constanta,. Potrivit oficialilor, un nou focar a fost depistat la Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda si la Administratia Bazinala a Apelor Dobrogea Litoral.

In momentul de fata ancheta epidemiologica este in desfasurare la Centrala Nucleara de la Cernavoda. Astfel, in urma confirmarii testelor 14  angajati au fost depistati pozitiv cu SARS-Cov-2. Potrivit Directiei de Sanatate Publica din Constanta, persoanele depistate nu lucreaza in incinta reactoarelor ci la birourile Centralei, altfel spus, fac parte din personalul TESA. O parte sunt asimptomatici, iar cei care au prezentat simptome se afla internati la Spitalul Municipal Medgidia, unitatea suport COVID-19. Contactii acestora au fost izolati la domiciliu.

La jumatatea lunii martie, angajatii celor doua reactoare au fost pusi in izolare, direct la locul de munca, acestia fiind cazati in campusul din incinta Centralei Nucleare.

Aproximativ 500 de oameni au intrat in izolare in serii. Acestia au avut parte de toate conditiile necesare activitatii, odihnei si hranei pe toata perioada aplicarii regulilor de izolare. Impreuna cu ei, au fost izolati si 100 de jandarmi pentru paza Centralei Nucleare Cernavoda. Dupa intrarea in starea de alerta, s-a renuntat la masurile de izolare.

La Administratia Bazinala a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL), autoritatile au depistat noua angajati cu COVID-19 de la Compartimentul Financiar Contabil, respectiv Implementare Proiecte Europene si unul de la Sectia de Gospodarire a Apelor Tulcea. In acest moment, DSP testeaza si alti angajati ai ABADL. Potrivit comunicatului prezentat de conducerea institutiei, cel mai probabil infectia a fost transmisa de contacti din afara unitatii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.