Revenim la starea de urgenta dupa alegeri? Klaus Iohannis facut anuntul

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat, ca nu sunt inca motive pentru un asa-numit lockdown in Romania, dar ca vor fi luate unee masuri mai aspre in zonele unde exista un numar mare de cazuri de Covid-19.

Klaus Iohannis, despre o revenire la starea de urgenta

– Nu vad motive pentru un asa-numit lock-down in Romania, adica o situatie in care cetatenii sunt obligati sa stea la domiciliu, insa da, vedem si la noi si in alte tari cum numarul de infectari este in crestere. Putem evita acest lucru prin reguli simple prin care putem reusi sa stapanim raspandirea epidemiei.

– Este putin probabil sa mai revenim la starea de urgenta, pentru ca disfunctionalitatile care au aparut au fost majore. Stim acum cum sa aplicam restrictii locale si regionale si am toata speranta ca vor reusi sa prevenim raspandirea acestei pandemii, fara sa intram in starea de urgenta. Starea de urgenta trebuie sa ramana ultima solutie.

Klaus Iohannis, despre inchiderea scolilor dupa alegerile locale din 27 septembrie

Intrebat daca este adevarat ceea ce a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD, ca, dupa alegeri, in Romania, scolile se vor inchide si se va trece la invatamantul online, presedintele a raspuns:

– Nu, acest scenariu nu este posibil. Va dati seama daca liderul PSD trebuie sa recurga la astfel de speculatii si miniciuni este un semnal ingrijorator. Scolile nu se inchid, se trece la invatamantul online inainte de alegeri si dupa, din motive practice.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.