Un alt artist, internat la Terapie Intensiva. A fost intubat si ventilat mecanic

Dragos Docan de la Krypton a trecut prin momente foarte grele. In vasta de 58 de ani, celebrul a avut de suferit din cauza infectarii cu noul coronavirus. Barbatul a fost internat la terapie intensiva, intubat si ventilat mecanic. Cu ajutoarul lui Dumnezeu si al medicilor, starea de sanatate s-a imbunatatit.

Dragos Docan infectat cu COVID-19

”Mentalitatea sa de invingator l-a facut pe Dragos sa castige acest razboi cu virusul mortii”, ne-a confirmat vestea compozitorul Eugen Mihaescu, partenerul de rock al lui Dragos Docan inca din anii comunismului. Momentan, urmatoarele concerte vor fi acustice, in formula Eugen Mihaescu si solistul Alin Dinca.”Cu toate ca am avut plamanii afectati 75% sunt in recuperare si pe drumul cel bun. Aveti cu totii mare, mare grijaa. Nu va luati dupa zvonuri aiurea, lucrurile sunt foarte serioase…e pe viata si pe moarte”, a spus Docan.

Considerat de specialistii in domeniu si de catre presa de specialitate drept “unul dintre cei mai buni, poate chiar cel mai bun bassist si compozitor al generatiei sale”, Dragos Docan s-a nascut la 21 aprilie 1962 in Bucuresti. De la varsta de 10 ani urmeaza cursuri particulare chitara clasica si ulterior chitara bass, compozitie si teorie muzicala cu profesor Emil Bodnar.

– Intre anii 1974-1980 Dragos Docan desfasoara o intensa activitate artistica, cu participari si premii obtinute la numeroase concursuri, festivaluri si manifestari artistice, in calitate de instrumentist si solist vocal.

Citeste si articolul :   Tragedie in lumea muzicii. Solistul trupei care a facut senzatie la „Romanii au talent” s-a stins. Avea 22 de ani

– Incepand cu anul 1980 devine instrumentist profesionist obtinand Atestatul de Artist liber-profesionist, solist-instrumentist chitara bass, mai tarziu dandu-si atestatul ca Sef de Orchestra.

Isi continua consecvent perfectionarea studiind si absolvind in specialitatea compozitie muzicala, pregatindu-se intens atat ca instrumentist cat si ca orchestrator si ulterior inginer de sunet.

Proiectul “de suflet” cel mai important si cel mai complex, constituind o permanenta “provocare” pentru Dragos Docan ramane lucrarea/ opera-rock “Abraxas” la care se lucreaza “pe sectiuni”, proiectul “adunand sub acelasi acoperis” trupa Krypton, Betty Stroe & The NoizBand, Haiducii, Etnic, Taboo Boys, Balkan Girls si altii, sub conducerea unui colectiv de organizatori, producatori si manageri format din: Dragos Docan, Zsolt Kapros (Attitude Music), Eugen Mihaescu (Krypton).

Autor